Deset stranaka, predvođenih SDP-om, zajednički izlaze na izbore u Hrvatskoj

Dosta je HDZ-a, Hrvatska zaslužuje promjene, rekao je čelnik SDP-a Peđa Grbin.

SDP sa Možemo! razgovara o točkastoj koaliciji, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin (Tomislav Miletic/PIXSELL)

Deset političkih stranka ljevice i centra postiglo je dogovor o zajedničkom izlasku na predstojeće parlamentarne izbore u Hrvatskoj o čemu je, nakon sastanka održanog u centrali SDP-a u utorak navečer, izvijestio čelnik te stranke Peđa Grbin rekavši da je riječ o koaliciji “Za bolju Hrvatsku”.

“Ovdje je deset političkih stranaka ljevice i centra koje u potpunosti razumiju u kakvom se trenutku Hrvatska sada nalazi, koje potpuno razumiju u kojem smjeru HDZ gura Hrvatsku. I upravo zato što znamo da Hrvatska može bolje, što znamo da Hrvatska mora bolje, danas smo nakon razgovora dogovorili da ćemo na ovim izborima koji su pred nama nastupiti zajedno”, rekao je Grbin nakon sastanka u centrali SDP-a na Iblerovom trgu, prenosi Hina.

Hrvatska zaslužuje bolje, Hrvatska zaslužuje promjene, dosta je onih koji su nas krali, dosta je lopovluka, korupcije, dosta je HDZ-a, poručio je.

Premijer Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak raspuštanje Hrvatskog sabora najkasnije 22. marta te da će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za Evropski parlament koji su po rasporedu početkom juna.

Izborne liste

Uz Grbina su u utorak bili predstavnici stranaka – Fokus (Davor Nađi), IDS (Dalibor Paus), PGS (Darijo Vasilić), Reformisti (Radimir Čačić), Centar (Ivica Puljak), Radnička fronta (Denis Geto), Stranka s imenom i prezimenom (Dalija Orešković), Glas (Anka Mrak Taritaš) te HSS (Krešo Beljak).

Čelnik SDP-a najavio je da razgovori o mjestima na izbornim listama slijede u idućim danima.

“Modalitet nastupa koji se tiče i izbornih jedinica i suradnje s Možemo!, s kojim SDP razgovara o točkastoj koaliciji, bit će predmet razgovora u danima koji slijede”, dodao je.

“To što smo danas dogovorili je načelni stav i vrlo jasan, ono što je naša dužnost i naša obaveza, a to je da zajedno idemo mijenjati Hrvatsku”, rekao je te na pitanje koje je ime koalicije odgovorio: “Ovo je koalicija za bolju Hrvatsku”.

Izvor: Agencije