Svađa političkog vrha Hrvatske zbog Dodika

Milanović je u četvrtak komentirao Butkovića zbog objave na Facebooku, rekavši da je njegov brat ostavio posao policajca i krenuo u posao s kamionima.

Zoran Milanović u društvu Milorada Dodika (Photo: Borut Zivulovic/FA Bobo/PIXSELL)

Ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković nazvao je u četvrtak optužbe predsjednika Zorana Milanovića na račun njegovog brata lažnima, poručivši da neće govoriti o sumnjivim poslovanjima članova predsjednikove porodice, pogotovo onih “koji više nisu među nama”.

“Očito je da Milanovića istina boli i da ga je moja objava dobro zasvrbila”, napisao je Butković na društvenoj mreži Facebook.

“Tužno je da predsjednik naše države može izvan zemlje otići jedino Dodiku u Laktaše. I onda kad mu se to kaže odgovara lažima i napadima na obitelj. Tipični Milanović. Ja neću odgovarati na isti način o poslovima njegovih članova obitelji, pogotovo onih koji više nisu s nama”.

Verbalni obračun na relaciji predsjednika države i Butkovića krenuo je nakon što je ministar Butković na Facebooku objavio da “dok Milanović rastače ustavno-pravni poredak, njegov veliki prijatelj Milorad Dodik, u društvu Aleksandra Vučića i srpskog patrijarha Porfirija, priprema novi pohod na susjedne države”.

“Ona poznata rečenica Stjepana Radića mogla bi se vrlo lako primijeniti i na Milanovića: Ne srljaj ko gusak u Laktaše!”, napisao je Butković na Facebooku uz poveznicu na tekst u Jutarnjem listu pod naslovom “Vučić, Dodik i Porfirije objavili srpski osvajački program: Krećemo tačno 5. i 6. maja!”.

Na to je Milanović na Facebooku postavio pitanje: “Olegu Butkoviću, a kako ide bratov posao s kamionima?! Posluje li s Hrvatskim cestama i na gradnji mosta prema Banja Luci?”

Milanović je kasnije o Butkoviću pričao i na press konferenciji, izvijestio je Index.

“Dakle, notorna je činjenica da brat Olega Butkovića, bivši policajac, u poznim godinama, s puno iskustva na grbači, ostavlja policijsku uniformu i kreće u posao, kao podizvođač, na megaprojektima koje vodi ministarstvo gdje je ministar ko? Ilija Čvorović? Njegov rođeni brat. Ajde si sad zamislite. Meni je žao da ja svom bratu prije nego što je umro bez lipe nisam tako nešto omogućio. Unija plaća, proračun plaća, i sad imaš brata kojem se, naravno, ne da biti murjak, to je težak posao. Frajer nabavlja kamione, radi kao podizvođač ljudi kojima posao daje tvoj brat”, ustvrdio je Milanović.

Sukob između vladajućeg HDZ-a i predsjednika države traje od ranije ali je eskalirao posljednjih dana nakon što je premijer objavio da će biti kandidat za premijera države i nosilac SDP-ove izborne liste u izbornoj jedinici jedan na parlamentarnim izborima narednog mjeseca.

Ustavni sud donio je u međuvremenu odluku da Milanović ne može učestvovati na parlamentarnim izborima dok obnaša predsjedničku dužnost.

Izvor: Agencije