Kakanj: Katoličkom svećeniku napadač stavio nož pod grlo i opljačkao

Napadač je uz prijetnju nožem upao u župni ured župe Sv. Petra i Pavla u Kaknju, nakon čega je vlč. Žarku Vujici  zapovijedio da legne na pod, a zatim mu svezao ruke te stavio nož pod grlo.

Župnika u Kaknju u srednjoj Bosni u petak navečer napao je maskirani nasilnik, svezao ga i stavio nož pod grlo prijeteći ubistvom, a zatim opljačkao (Facebook / Screenshot)

Župnika u Kaknju u srednjoj Bosni u petak navečer napao je maskirani nasilnik, svezao ga i stavio nož pod grlo prijeteći ubistvom, a zatim opljačkao, izvijestio je u nedjelju portal Katoličkog tjednika Vrhbosanske nadbiskupije sa sjedištem u Sarajevu, prenosi Hina.

Nešto iza 20 sati maskirani napadač uz prijetnju nožem upao je u župni ured župe Sv. Petra i Pavla u Kaknju, nakon čega je vlč. Žarku Vujici zapovijedio da legne na pod, a zatim mu svezao ruke te stavio nož pod grlo tražeći gdje se nalazi novac.

Župnik dozvao komšiju

Otuđio je novac, te se ponovno vratio kod velečasnog Vujice koji je bio zavezan prijeteći da će ga ubiti ukoliko pozove u pomoć susjede ili policiju najmanje sat vremena.

Župnik Vujica je 15 minuta nakon što je napadač otišao uspio dozvati prvog susjeda koji mu je priskočio u pomoć te je pozvao policiju.

Portal podsjeća da ovo nije prvi napad u župi Sv. Petra i Pavla u Kaknju jer je 30. septembra 1996. pored zgrade župnog Caritasa u blizini crkve i župne kuće nožem ubijena s. Danka Jurčević, a 1998. godine je minirana crkva.

Izvor: Agencije