Iz grčkog zatvora pušteno još 16 navijača Dinama

Pripadnici Bad Blue Boysa bili su u 14 zatvora širom Grčke od augusta, zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima grčkog AEK-a, u kojima je poginuo jedan navijač atinskog kluba.

Početkom decembra svi zatvoreni BBB-ovci bili su ispitani na sudu (Reuters)

Iz grčkih zatvora pušteno je na slobodu još 16 navijača Dinama, čime je ukupno oslobođeno 91 hrvatskih državljana, saopćilo je u srijedu Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) Hrvatske.

Prema informacijama koje je zaprimilo veleposlanstvo Hrvatske u Atini, na slobodu je pušteno još 16 hrvatskih državljana, što čini ukupni broj od 91 hrvatskog državljana puštenog na slobodu, saopćio je MVEP, prenosi Hina.

Pripadnici navijačke grupe Bad Blue Boys (BBB) bili su u 14 zatvora širom Grčke od augusta, zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima grčkog AEK-a, u kojima je poginuo jedan navijač atinskog kluba.

Kao i ostalima do sada, i ovoj grupi ponuđena je te je iskorištena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku, a putni list izdan je za jednu osobu, dodaje MVEP.

Ponuda za uplatu kaucije

U saopćenju se navodi da je ponuđena mogućnost izvršenja uplate kaucije uz kasniji povrat, radi ubrzanja procedura, ali takva ponuda nije iskorištena, s obzirom da je kaucija uplaćena putem advokata navijača.

Početkom decembra svi zatvoreni BBB-ovci bili su ispitani na sudu, a prema grčkim medijima, bilo je podneseno ukupno 95 zahtjeva za puštanjem na slobodu.

MVEP u saopćenju dodaje da će Vlada Hrvatske, putem veleposlanstva u Atini, i dalje pomagati hrvatskim državljanima i održavati komunikaciju na svim nivoima s grčkim tijelima.

Izvor: Agencije