Hrvatska: Deseci osoba se žalili na trovanje gaziranim pićima, dvoje hospitalizirano

U deset bolnica obrađeno je ukupno 34 osobe zbog sumnje na trovanje gaziranim pićima, od kojih je četvero imalo erozivne povrede.

Najveći broj pacijenata, njih 17, obradio je KBC Zagreb (Reuters - Ilustracija)

U deset hrvatskih bolnica obrađene su ukupno 34 osobe zbog sumnje na trovanje gaziranim pićima, od kojih je četvero imalo erozivne povrede.

Do sada su 32 osobe otpuštene iz bolnica, a dvoje ih je hospitalizirano, pokazuju podaci Ministarstva zdravstva Hrvatske.

Najveći broj pacijenata, njih 17, obradio je KBC Zagreb, prenosi Hina.

Od ukupnog broja obrađenih pacijenata, u KBC-u Zagreb bila su dva pacijenata s erozivnim povredama, ali su svi pacijenti otpušteni kući.

Po broju obrađenih pacijenata slijedi KBC Sestre milosrdnice iz Zagreba gdje ih je bilo šest. Nisu imali erozivne povrede te su svi otpušteni kući.

KBC Rijeka i Opća bolnica Varaždin obradile su po jednog pacijenta, a oba su imala erozivne povrede.

Pacijent u Rijeci je hospitaliziran, a pacijent iz Varaždina je otpušten kući.

Povlačenja proizvoda

Zagrebački KB Merkur obradio je dva pacijenta koji nemaju erozivne povrede – jedan pacijent je hospitaliziran, a jedan otpušten.

KBC Split obradio je tri pacijenta, a OB Karlovac, Čakovec, Virovitica te Opća županijska bolnica Vinkovci po jednog pacijenta.

Ni jedan od navedenih nisu imali erozivne povrede te su svi otpušteni kući.

Coca-Cola je potvrdila u srijedu da, prema rješenju Državnog inspektorata Republike Hrvatske, privremeno povlači jednu seriju Coca-Cola Original Taste od pola litre u plastičnoj ambalaži te dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate od 330 mililitara u staklenoj ambalaži.

Državni inspektorat privremeno je kompaniji Coca-Cola Hrvatska zabranio stavljanje na tržište i naredio povlačenje sumnjivih proizvoda zbog sumnje da pića nakon čijeg je konzumiranja više osoba zatražilo ljekarsku pomoć nisu sigurna.

Izvor: Agencije