U Hrvatskoj uhapšena grupa krijumčara droge

Uskok i policija su potvrdili da na području Splitsko-dalmatinske županije provode hapšenje i dokazne radnje protiv grupe od 19 osumnjičenih krijumčara droge.

Uz hrvatske istražitelje, u akciji sudjeluje i državno tužilaštvo iz njemačkog Frankfurta na Majni (Pixsell)

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Uskok) i policija u srijedu su potvrdili da na području Splitsko-dalmatinske županije provode hapšenje i takozvane hitne dokazne radnje protiv 1grupe od 19 osumnjičenih krijumčara droge.

Uz hrvatske istražitelje, u akciji sudjeluje i državno tužilaštvo iz njemačkog Frankfurta na Majni.

“Navedene radnje se provode na području Splitsko-dalmatinske županije u odnosu na 19 hrvatskih državljana za koje se osnovano sumnja da su u okviru zločinačkog udruženja počinili kaznena djela iz oblasti kriminaliteta droga”, prenosi Hina, pozivajući se na saopćenje Uskoka.

Skoro tona kokaina i marihuane

Nakon pretresa i prikupljanja drugih dokaza, uhapšene očekuje ispitivanje u tužilaštvu, nakon čega će Uskok donijeti odluku o daljnjem postupanju.

U policiji kažu da je dio članove osumnjičene 19-ero člane grupe uhapšen u srijedu, a dio ih se od ranije nalazi u zatvoru.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović novinarima je u Zagrebu potvrdio da je riječ o akciji u kojoj Uskok sarađuje s međunarodnim organizacijama.

U pitanju je malo manje od tone kokaina i marihuane te 100 kilograma hašiša, rekao je Božinović.

Izvor: Agencije