Sandor Fasimon podnosi ostavku na mjesto predsjednika Uprave Ine

Hrvatska policija je po nalogu Uskoka krajem augusta uhapsila više lica zbog zlouporabe i pranja novca na štetu INA-e u trgovini plinom.

Sandor Fasimon će nastaviti obnašati dužnost predsjednika Uprave Ine do imenovanja njegovog nasljednika (Davor Puklavec/PIXSELL)

Sandor Fasimon ponudio je ostavku na mjesto predsjednika Uprave Ine, objavila je Ina u srijedu.

“Unatoč tome što nije bio upleten ni u jednu od nezakonitih radnji koje su se nedavno pojavile oko Ine, g. Sandor Fasimon ponudio je ostavku na mjesto predsjednika Uprave Ine. G. Fasimon je izjavio da je kao predsjednik tvrtke odgovoran i osjeća moralnu obvezu za sve aktivnosti tvrtke, bez obzira na iskazanu dužnu pažnju”, kaže se u obavijesti Ine objavljenoj na Zagrebačkoj berzi.

Dodaje se da će Fasimon nastaviti obnašati dužnost predsjednika Uprave Ine do imenovanja njegovog nasljednika “kako bi se osigurao kontinuitet poslovanja društva”.

Hapšenja zbog slučaja INA

Hrvatska policija je po nalogu Uskoka krajem augusta uhapsila više lica zbog zlouporabe i pranja novca na štetu INA-e u trgovini plinom. Procjenjuje se da je INA oštećena za više od 130 miliona eura, zbog čega je Vlada Andreja Plenkovića pod pritiskom.

Ujedinjena opozicija pozvala je u utorak sa sjednice u Hrvatskom saboru premijera i Vladu na ostavku, optužujući vladajući HDZ za koruptivno upravljanje državom.

Izvor: Agencije