Umro novinar Vladimir Matijanić

Matijanić u bogatoj novinarskoj karijeri bio urednik i novinar koji je otkrio brojne afere, a poznat je kao jedan od najboljih hrvatskih istraživačkih novinara, ali i analitičara.

Vladimir Matijanić rođen je 15. marta 1972. (Goran Stanzl/PIXSELL)

Novinar Vladimir Matijanić koji je u svojoj karijeri otkrio brojne afere umro je u Splitu u 51. godini života, objavili su Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i mediji za koje je radio.

Novinarsku karijeru započeo je u Slobodnoj Dalmaciji, potom je nastavio u sedmičnjaku Feral Tribune, pa ponovo u Slobodnoj Dalmaciji, a zadnjih godina radio je na portalu Index.

Slobodna Dalmacija objavila je da je Matijanić u bogatoj novinarskoj karijeri bio urednik i novinar tog lista koji je otkrio brojne afere, a poznat je kao jedan od najboljih hrvatskih istraživačkih novinara, ali i analitičara.

Index je objavio kako mogu s ponosom napisati da je bio novinar Indexa.

Autor je knjige Kerum i propadanje Splita, a 3. jula dobio je nagradu HND-a Marija Jurić Zagorka za internetsko novinarstvo.

Prvi je otkrio i objavio niz argumentiranih sumnji da su plagirani dijelovi doktorata Vice Mihanovića, HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Splita i ravnatelja Lučke uprave.

Vladimir Matijanić rođen je 15. marta 1972.

Izvor: Agencije

Vaša dnevna doza vijesti, tema, mišljenja, blogova sa Balkana i iz svijeta u samo jednom kliku
Pročitajte sada