Gradonačelnik Pljevalja podnio ostavku zbog izjave o grafitu Mladiću

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović rekao je ranije da natpisi posvećeni Mladiću neće biti prekrečeni te da su grafiti jedno od urbanih obilježja gradova.

Mural haškom osuđeniku Ratku Mladiću u Beogradu (EPA)

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović iz Demokratske partije socijalista (DPS) podnio je neopozivu ostavku na tu funkciju, zbog izjave o muralu Ratku Mladiću, haškom osuđeniku za genocid i ratne zločine.

Golubović je o ostavci govorio na konferenciji za novinare, a o njoj će se na narednoj sjednici izjasniti lokalni parlament, prenosi Tanjug. On je rekao da ostaje u DPS-u.

“Vođen željom da otklonim svaku sumnju u ono što je bila moja najbolja namjera i da prekinem svaku dalju polemiku na temu koja nije potrebna ni Pljevljima i Crnoj Gori, podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Opštine Pljevlja”, kazao je Golubović na konferenciji za novinare.

Stav stranka na vlasti

U žižu javnosti Golubović je dospio sredinom januara kada je kazao da grafiti posvećeni Mladiću neće biti prekrečeni.

Tada je naveo da su grafiti jedno od urbanih obilježja gradova.

“Pljevlja su urbani grad, a jedno od urbanih obilježja gradova je izražavanje volje grafitima, muralima i takvim stvarima”, rekako je tada Golubović, prenijeli su crnogorski mediji.

Nakon što su uslijedila reagovanja, on je tvrdio da je ta njegova izjava izvučena iz konteksta.

Od Golubovićeve izjave se ogradio DPS, a iz Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke su saopštili da on više nema njihovu podršku. Te tri stranke drže koalicionu vlast u Pljevljima.

Izvor: Agencije