Umro novinar i TV voditelj Saša Zalepugin

Aleksandar Saša Zalepugin diplomirao je slavistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a od 1966. do penzionisanja 1996. radio je na Televiziji Zagreb odnosno Hrvatskoj televiziji.

Prije 40 dana Zalepugin je imao moždani udar i od tada je bio na bolničkom liječenju (Pixsell)

Poznati urednik, novinar i televizijski voditelj Saša Zalepugin, zapamćen kao autor i voditelj emisije “Nedjeljom popodne”, umro je u 91. godini u Zagrebu, javlja Hina.

Aleksandar Saša Zalepugin diplomirao je slavistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a od 1966. do penzionisanja 1996. radio je na Televiziji Zagreb odnosno Hrvatskoj televiziji, gdje je bio urednik Kulturnoga i Zabavnoga programa.

Pokrenuo je, uređivao i vodio mozaičnu emisiju “Nedjeljom popodne” kojom je, kako navodi Hrvatska enciklopedija, stekao status začetnika tzv. totalne televizije, koristeći više formi – razgovore u studiju, snimljene reportaže, javljanja uživo, glazbene spotove.

Smijenjen zbog “prozapadne orijentacije”

Premda je serija dosegnula iznimnu gledanost, Zalepugin je 1978. bio smijenjen zbog “prozapadne orijentacije”.

Od 1981. pa do 1991.vodi emisiju sličnog formata i jednako popularneu – “Sastanak bez dnevnog reda”, a bio je i urednik i noćnoga televizijskoga programa Program plus (1988.–1991.).

Prije 40 dana Zalepugin je imao moždani udar i od tada je bio na bolničkom liječenju.

Izvor: Agencije