Inspektori SIPA-e ušli u glavni centar za brojanje glasova CIK-a u Sarajevu

Centralna izborna komisija podnijela je Tužilaštvu prijavu nakon što je pronađeno više falsifikovanih glasačkih listića.

U glavnom centru za brojanje u Sarajevu, po CIK-ovoj odluci, ponovo se broje glasovi za predsjednika i potpredsjednika RS-a (Pixsell)

Zbog sumnje na izborne prevare, inspektori Državne agencije za istrage i zaštitu i tužioci Tužilaštva BiH ušli u centar za brojanje glasova u Sarajevu.

Centralna izborna komisija BiH podnijela je Tužilaštvu prijavu nakon što je pronađeno 37 falsifikovanih glasačkih listića na dva biračka mjesta u Brčko distriktu.

Ranije su prijeve podnijeli zbog pronađenih falsifikovanih glasačkih listića u Bratuncu i Šekovićima, u bh. entitetu Republika Srpska.

Ponovo se broje glasovi

U glavnom centru za brojanje u Sarajevu, po CIK-ovoj odluci, ponovo se broje glasovi za predsjednika i potpredsjednika RS-a. Takva odluka je donesena nakon tvrdnji kandidatkinje opozicije za entitetsku predsjednicu Jelenu Trivić (PDP) da su se desile neregularnosti na izborima.

Kandidat vladajućih Milorad Dodik (SNSD) tvrdi da neregularnosti nije bilo, da mu je ponovno brojanje neprihvatljivo i da je on pobjednik izbora. Nakon brojanja na biračkim mjestima, pokazalo se da Dodik jeste pobjednik, prenosi Klix.ba.

Izvor: Agencije