Preminuo Miroslav Lazanski

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u 71. godini; bio je pisac, novinar i vojno-politički komentator.

Lazanski je Imenovan za ambasadora Srbije u Moskvi u julu 2019. godine (Tanjug)
Lazanski je Imenovan za ambasadora Srbije u Moskvi u julu 2019. godine (Tanjug)

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u 71. godini, potvrđeno je danas FoNetu u Ministarstvu vanjskih poslova Srbije.

Lazanski je bio pisac, novinar i vojno-politički komentator.

Rođen je 18. septembra 1950. u Karlovcu.

U Karlovcu je završio osnovnu školu, u Trebinju srednju, a u Zagrebu Pravni fakultet. Kao novinar je pisao za tamošnje listove Polet, Vjesnik, Danas i Start.

U februaru 1991. prešao je u Beograd i počeo da piše za dnevni list Politika. Osim toga, pisao je i za listove Politika ekspres, NIN, Večernje novosti, zagrebački Start, Katimerini, Diamond weekly i Securitarian.

Autor sedam knjiga

Napisao je sedam knjiga i autor je desetak televizijskih serijala.

Izvještavao je iz ratova u Afganistanu, Bejrutu, Čečeniji, Zairu, Libanu, iz iračko-iranskog sukoba, tokom operacije Pustinjska oluja, za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Kosovu i Libiji.

Na izbornoj listi kandidata Srpske napredne stranke za zastupnike u Skupštini Srbije za izbore 2016, našao se u grupi nestranačkih ličnosti na listi koju predvodi Aleksandar Vučić.

Imenovan je za ambasadora Srbije u Moskvi u julu 2019. godine.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO