Mostar na nogama nakon pobjede Veleža u Atini

Nakon što je Velež pobijedio AEK u Atini i prošao u naredni krug, na ulicama Mostara započelo je veliko slavlje.

Mostar, BiH - 29. juli 2021: Nakon što je golman Veleža Slaviša Bogdanović odbranio penal u petoj seriji revanš duela drugog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu protiv AEK-a u Atini, čime je bh. predstavnik ostvario podvig i prošao u naredni krug, na ulicama Mostara započelo je veliko slavlje. Mostar je proključao. Grad “gori“ i bez sumnje noćas neće spavati. Posebno veliki broj navijača okupio se u Fejićevoj ulici i na trgu Musala. Odjekuju Veležove navijačke pjesme i svi slave. ( Željko Milićević - Anadolu Agency )

Nakon što je golman Veleža Slaviša Bogdanović odbranio penal u petoj seriji revanš duela drugog kola kvalifikacija za UEFA Konferencijsku ligu protiv AEK-a u Atini, čime je bh. predstavnik ostvario podvig i prošao u naredni krug, na ulicama Mostara započelo je veliko slavlje.

Posebno veliki broj navijača okupio se u Fejićevoj ulici i na trgu Musala. Odjekivale su Veležove navijačke pjesme i svi su slavili, piše Anadolija.

 

Posebno veliki broj navijača okupio se u Fejićevoj ulici i na trgu Musala. Odjekuju Veležove navijačke pjesme i svi slave Foto: Anadolija

U međuvremenu, stotine navijača dočekale je igrače Veleža na mostarskom aerodromu, gdje su u tri sata iza ponoći sletjeli avionom koji ih je dovezao iz Grčke, javlja portal Klix.ba.

Velež je eliminacijom AEK-a ostvario ubjedljivo najveći uspjeh u postratnoj historiji mostarskog kluba. Nakon brojnih sezona bez rezultatskog uspjeha, dva ispadanja u niži rang takmičenja u BiH, Velež je danas tamo gdje mu je i mjesto – u Evropi i vrhu bh. fudbala, što su momci predvođeni trenerom Feđom Dudićem u četvrtak uvečer u Atini i potvrdili.

AEK je večeras slavio rezultatom 1:0, a nakon trijumfa Veleža u prvom duelu sa 2:1, otišlo se u produžetke i nije bilo promjene rezultata, pa je pobjednik dvomeča odlučen penalima, koje su Mostarci riješili u svoju korist sa 3:2.

U trećem kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu Velež će igrati protiv Elfsborga. Prva utakmica na programu je 5. augusta u Švedskoj, a revanš sedam dana kasnije u BiH.

Izvor: Agencije