Akcija policije i USKOK-a u Zagrebu, među uhapšenima i direktor HRT-a

Akcija se izvodi zbog sumnje u krivična djela počinjena u vrijeme bivše zagrebačke gradske uprave i gradonačelnika Milana Bandića, krajem prošle i u prvoj polovini ove godine.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio kako nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija (Patrik Macek/PIXSELL)
Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio kako nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija (Patrik Macek/PIXSELL)

Uskok i policija od srijede ujutro provode pretrage na više lokacija povezanih s uhapšenim saradnicima bivšeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i ravnateljem HRT-a Kazimirom Bačićem, a uskokovi istražitelji osim prostorija Gradske uprave češljaju i ured Bačića na HRT-u na Prisavlju.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je da su službenici policije i Uskoka ušli u prostorije Gradske uprave oko 6,20 sati, a najviše se radi pretres u uredu stručne službe gradonačelnika na trećem spratu, te na još dvije lokacije – Zavodu za za zaštitu spomenika, kulture i prirode i Zavodu za prostorno uređenja grada Zagreba, javila je Hina.

Uhapšeni bliski Bandićevi saradnici

Policija i Uskok također su ušli u ured glavnog ravnatelja HRT-a Kazmira Bačića, koji je po neslužbenim informacijama uhapšen zbog sumnje da je trgovao utjecajem u zamjenu za stan u Radićevoj ulici u centru Zagreba, koji mu je kao mito dao također uhapšeni poduzetnik Milan Lončarić.

Prema izvještaju više medija u Hrvatskoj, uhapšeni su također neki bliski saradnici pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, vozač Vladimir Džajo, Denis Mohenski, poznat pod nadimkom “Kralj Adventa” i Ana Stavljenić Rukavina, koja je bila potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da policija u Zagrebu provodi akciju hapšenja bez otkrivanja detalja.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica ocijenio je kako su hapšenja ”pokazatelj da nadležna tijela rade svoj posao”.

”Daljnje informacije doznat ćemo od Uskoka, Državnog odvjetništva i policije iz njihovih priopćenja u kojima će pojasniti o kojim se osobama i kojim kaznenim djelima radi”, rekao je Malenica.

Hapšenje glavnog ravnatelja HRT-a Bačića kratko je prokomentarisala ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, uz napomenu da nema nikakvih saznanja o tom slučaju osim onih iz medija.

Po statutu HRT-a, glavni ravnatelj ima osobu koja ga zamjenjuje, pa ne očekujem nikakve poteškoće u funkcionisanju HRT-a, kazala je Obuljen Koržinek.

Izvor: Agencije

Povezane

Gradska žičara u Zagrebu je najveći i najskuplji projekat u poslednjih 19 godina. Trebalo je da bude najveći adut gradonačelnika Milana Bandića u kampanji za predstojeće lokalne izbore, ali se pretvorila u jednu u nizu velikih afera. Nakon što je anonimni građanin objavio sedmočasovni video sa sumnjivom dokumentacijom, a opozicioni ‘Zagreb je naš!’ predao krivičnu […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO