U Srbiju stigla dva bjeloruska aviona Mig-29

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je da su dva aviona stigla rasklopljena, a u narednom periodu bit će dio srbijanskog vazduhoplovstva.

Bjelorusija Srbiji poklonila dva lovačka aviona MiG-29 (EPA)
Bjelorusija Srbiji poklonila dva lovačka aviona MiG-29 (EPA)

Srbijanski Ministar odbrane Nebojša Stefanović potvrdio je da su na aerodrom u Batajnici ranije danas dopremljeni avioni Mig-29, koji su donacija Belorusije.

Stefanović je za Radio televiziju Srbije (RTS) rekao da su dva aviona Mig-29 stigla rasklopljena, a u narednom periodu bit će dio srbijanskog vazduhoplovstva, prenijela je agencije Beta.

‘Prijetnje postaju hibridne’

Povodom vojno-policijske vježbe “Odgovor 2021” koja je danas održana na Pasuljanskim livadama, Stefanović je rekao da “sve više se menjaju izazovi u svetu i pretnje postaju hibridne”, zbog čega je potrebno da pripadnici vojske i policije budu obučeni da djeluju zajedno.

“Ne može se očekivati klasičan izazov vojničkog ili nevojničkog karaktera, zato je važno da svi budu uigrani”, rekao je Stefanović.

On je dodao da se nada da Srbija nikada neće biti u takvoj situaciji, ali da su pripadnici vojske i MUP-a danas pokazali da su dobro uvježbani za odgovor ako do nje dođe.

Izvor: Agencije

Povezane

Dva  pilota su poginula kada se vojni avion MIG/21 srušio jutros u selu Brasina kod Malog Zvornika, u zapadnoj Srbiji. Letjelica se, iz za sada nepoznatih razloga, srušila tokom redovnog letačkog zadatka. Tom prilikom, povrijeđen je mještanin sela na čiju se kuću avion srušio. Iz Ministarstva odbrane saopštili su da je MIG prije polijetanja bio […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO