Iz Turske stiglo 10.000 vakcina za pripadnike sigurnosnih agencija BiH

Avion s vakcinama na aerodromu su dočekali ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić i ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin.

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo u subotu je bolničkim avionom dopremljeno još 10.000 doza vakcina protiv COVID-19 (Anadolija)
Na Međunarodni aerodrom Sarajevo u subotu je bolničkim avionom dopremljeno još 10.000 doza vakcina protiv COVID-19 (Anadolija)

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo u subotu je bolničkim avionom dopremljeno još 10.000 doza vakcina protiv COVID-19, koje je Bosni i Hercegovini donirala Turska, javlja agencija Anadolija.

Riječ je o drugoj pošiljci vakcina koju BiH dobija od Turske, nakon prve od 30.000 doza koja je dopremljena 28. marta.

Kontingent od 10.000 doza vakcina kineskog proizvođača Sinovac namijenjen je za vakcinisanje pripadnika sigurnosnih agencija Bosne i Hercegovine.

Avion s vakcinama su na aerodromu dočekali ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić i ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin.

Državni policajci nisu prioritet entitetskih vlasti

Cikotić je rekao kako je tokom njegove prošlosedmične posjete Turskoj zatražio od ministra Soylua podršku i pomoć u osiguravanju vakcina za vakcinisanje pripadnika policijskih agencija i agencija za primjenu zakona koje djeluju na nivou države BiH, jer, kako je rekao, oni nisu u prioritetima entitetskih lista za vakcinisanje.

“Na taj način činimo višestruku korist. Naše profesionalce policajce činimo efikasnijim u smislu obavljanja složenih poslova kojim se bave, ali i jačamo saradnju između dvije sigurnosne strukture, BiH i Turske”, rekao je Cikotić.

Izvor: Agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO