Tužiteljstvo istražuje okolnosti smrti Milana Bandića

Prijavom su obuhvaćeni i Gzim Redžepi i Sergej Ivanović, prijatelji gradonačelnika Zagreba, koji su tvrdili da su bili s njiim kad mu je pozlilo.

Aktivist Stjepan Perko podnio je krivičnu prijavu protiv prijatelja zagrebačkog gradonačelnika (Zoe Sarlija/PIXSELL)

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo potvrdilo je u ponedjeljak da istražuje okolnosti smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Općinsko državno odvjetništvo medijima je potvrdilo da je “u tijeku provođenje izvida”, nakon kojih će javnost obavijestiti o utvrđenom.

Budući da je istraga po slovu zakona tajna, u tužiteljstvu nisu otkrili više informacija ili odgovarali na pitanja, prenosi Hina.

Nakon niza kontradiktornih medijskih napisa o tome gdje se Bandić nalazio u vrijeme kada je doživio infarkt, od kojeg je kasnije preminuo u bolnici, aktivist Stjepan Perko podnio je 11. marta krivičnu prijavu protiv prijatelja zagrebačkog gradonačelnika i jedne nepoznate osobe.

Prijavom su obuhvaćeni Bandićevi prijatelji Gzim Redžepi i Sergije Ivanović, koji su javno tvrdili da su bili s Bandićem kada mu je pozlilo u Ivanovićevoj kući na Vrhovcu, ali i Natalija Prica, na čiju je obližnju adresu navodno stigla hitna pomoć.

Spominje se i nepoznati počinitelj

U prijavi se spominje još jedan nepoznati počinitelj.

Tvrdeći je da prijavom želio primorati institucije da rasvijetle okolnosti pod kojima je Bandić umro, Perko je zaključio kako postoji dovoljno javno dostupnih informacija koje upućuju na sumnju o postojanju krivičnog djela nepružanja pomoći, ali i nepružanja medicinske pomoći u hitnim slučajevima.

S obzirom na “nevjerojatne podudarnosti navodnih svjedoka i aktera u cijelom tom nesretnom događaju”, Perko je novinarima rekao kako traži da se istraži tačno vrijeme i mjesto gdje je nastupila životna opasnost, a potom i tačno vrijeme i mjesto smrti, kao i ko je bio prisutan u trenutku nastupanja životne opasnosti.

Bandićeva porodica potom je, preko advokata, zatražila da ih se poštedi medijskog linča i da ne im se ne zadire u privatnost.

Izvor: Agencije