Ministar: Nećemo dozvoliti incidente tokom izbora u Crnoj Gori

Mevludin Nuhodžić je uvjeren da će građani Crne Gore odoljeti provokacijama (dps.me)

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić izjavio je u petak da će učiniti sve da se izbori u toj zemlji održe u demokratskoj atmosferi i bez incidenata.

U Crnoj Gori će u nedjelju, 30. augusta, biti održani parlamentarni i lokalni izbori u Budvi, Kotoru, Tivtu, Andrijevici i Gusinju, prenosi Anadolija.

Nuhodžić je rekao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da zaštiti mir i multietnički sklad u Crnoj Gori.

“Svi koji pozivaju na sukobe trebaju znati da će država zaštititi mir, multietnički i multivjerski sklad i odbraniti Crnu Goru kao građansko društvo. Država nikome ne prijeti, ali je obaveza svake ozbiljne i odgovorne vlasti da očuva mir i stabilnost. Institucije su spremne odlučno odgovoriti na svaki pokušaj nasilnog ponašanja”, kazao je on.

Upozorio je da se u javnosti mogu čuti prijetnje da će se izbornog dana desiti pokušaj destabilizacije Crne Gore, iako, kako je rekao, tog dana treba biti praznik demokratije i iskaz slobodne volje većine.

‘Neće proći prijetnje i provokacije’

Nuhodžić je uvjeren da će građani Crne Gore odoljeti provokacijama.

“Niko nema pravo u državnoj kući narušiti suživot i mir, koji je sačuvan i u najtežim vremenima. Na to nemaju pravo ni ovdašnji, ni uvezeni avanturisti, nespremni da prihvate pravila demokratije”, kazao je Nuhodžić.

Istakao je da prijeteće poruke sa društvenih mreža i u okviru političkih kampanja obavezuju državu i njene institucije da odgovorno procjenjuju situaciju.

“Neće proći prijetnje, sa ma koje adrese da dolaze. Kao što ne može proći ni propaganda da će država izazvati udar i incidente. Ali su zato državne institucije spremne odbraniti državu svih njenih građana”, zaključio je Nuhodžić.

Izvor: Agencije