Ministar: Odluka o policijskom satu u Srbiji do petka

Građani osećaju da su pokradeni na izborima i da mnogo toga nije u redu u zemlji, kaže Momir Stojanović (EPA)
Građani osećaju da su pokradeni na izborima i da mnogo toga nije u redu u zemlji, kaže Momir Stojanović (EPA)

Konačnu odluku o uvođenju policijskog sata tokom vikenda donijet će Krizni štab u naredna dva dana, izjavio je u srijedu ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, ali nije precizirao da li će ta mjera biti uvedena na teritoriji cijele zemlje.

Objasnio je kako nije namjera da se “kažnjavaju” oni koji se pridržavaju svih epidemioloških mjera, prenosi FoNet, pozivajući se na Radio-televiziju Srbije (RTS).

Protesti i neredi

Lončar je kazao da epidemiolozi sagledavaju stanje na terenu i podatke o broju zaraženih i testiranih, o tome gdje se i kojom brzinom širi korona virus, kakva je klinička slika pacijenata i koliko se zadržavaju u bolnici, kao i kakvi su kapaciteti bolnica i gdje se koje mjere mogu primijeniti.

Najava srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića o ponovnom uvođenju policijskog sata, u obraćanju javnosti u utorak navečer, izazvala je velike proteste i nerede na ulicama Beograda, kada su se demonstranti sukobili s policijom.

Izvor: Agencije


Povezane

Nekoliko stotina građana protestuje u Beogradu. U jednom trenutku upali su u zgradu Narodne Skupštine.  Protestuju protiv uvođenja policijskog časa i drugih najavljenih novih mjera ograničenja zbog povećanja broja zaraženih korona virusom u SRB. Okupljeni uzvikuju parole protiv predsjednika Aleksandra Vučića, koga optužuju da se iživljava nad građanima. Policija, koju demonstranti gađaju limenkama, upotrijebila je […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO