Borisov osudio Dodikov stav prema posjeti Ðukanovića BiH

Bojko Borisov: Ne možeš govoriti iskreno, govoririti o Evropi i o evropskom jedinstvu, a da predsjedniku Crne Gore ne dopustiš ulazak u državu (EPA)

Premijer Bugarske Bojko Borisov osudio je u petak stavove člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda Milorada Dodika protiv zvanične posjete crnogorskog predsjednika Mila Ðukanovića Sarajevu, saopćeno je iz Vlade Crne Gore.

“Govoreći o situaciji u našoj regiji, Borisov je osudio stavove člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika protiv zvanične posjete predsjednika Crne Gore Mila Ðukanovića toj državi”, navodi se u saopćenju o susretu Borisova s crnogorskim premijerom Duškom Markovićem u Sofiji, prenosi Tanjug, pozivajući se na crnogorske medije.

Antievropsko ponašanje

Navodi se kako je Borisov rekao da to ne može razumjeti.

“Ne mogu razumjeti šta mi sebi radimo”, kazao je on i primijetio da se u regiji događa antievropsko ponašanje.

“Ne možeš govoriti iskreno, govoriti o Evropi i evropskom jedinstvu, a da predsjedniku Crne Gore ne dopustiš ulazak u državu”, naveo je premijer Bugarske i dodao da su takva retorika i ponašanje neprihvatljivi, prenijele su podgoričke Vijesti.

Izvor: Agencije


Povezane

Narodna Skupštine Republike Srpske podržala je člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i poništila odluke Predsjedništva Bosne i Hercegovine o posjeti crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i raspoređivanju snaga Frontexa u toj zemlji. Opozicija nije glasala. Dodik se nedavno pozvao na vitalni nacionalni interes i nije podržao Đukanovićevu posjetu te raspoređivanje snaga Agencije za evropsku graničnu i […]

Published On 27 Feb 2020
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO