Goran Milić dobitnik Grand Prix nagrade Marco Polo

Goran Milić, prepoznatljiv je ugledni autor (Sanjin Struki? / Pixsell)

Goran Milić dobitnik je Grand Prix nagrade Marco Polo za najbolju turističku reportažu. Nagradu dodjeljuju FIJET Hrvatska i Zbora turističkih novinara HND-a.

U obrazloženju žirija piše da je Milić nagradu dobio za reportaže u sedmičnoj specijaliziranoj emisiji HRT-a “Destinacija Hrvatska”.

„Destinacija Hrvatska je dinamična mozaična HTV emisija o turizmu koja otvara teme i postavlja jasna pitanja o stanju hrvatskog turizma, ali i njegovoj budućnosti. U situaciji korona pandemije uoči sezone 2020. izdvajamo i naglaske na turizam u posebnim uvjetima sa sugestijama mogućih pozitivnih riješenja.Goran Milić kao stalni suradnik u emisijama donosi priče iz hrvatskih odredišta, koje su dostupne i na You Tube: priča o Kraljevici, o  Mljetu, o Viru, Konavlima”.

Za emisiju Destinacija Hrvatska objavio je 30 priloga – od odnošenja smeća po otocima u okolici Dubrovnika preko Napoleonovih staza na Pelješcu do obnove porušenih hotela.

Prepoznatljiv autor i doajen reportaže

Goran Milić, prepoznatljiv je ugledni autor, doajen reportaža i putopisa iz različitih dijelova svijeta: Kuwaita, obje Amerike, Švicarske Austrije,BiH a svoje iznimno gledane emisije radio je na najuglednijim regionalnim televizijskim kućama na Al JeezeriHTV-u.

Za emisiju Destinacija Hrvatska objavio je 30 priloga – od odnošenja smeća po otocima u okolici Dubrovnika preko Napoleonovih staza na Pelješcu do obnove porušenih hotela.

Kako su istaknuli organizatori novinari koji su svojim reportažama potaknuli, približili ili otkrili odredišta svojim istraživanjima od najbliže okolice do neotkrivenih ljepota, autentičnim događajima i putovanjima zasluženo se nalaze među nagrađenima.

Nagrade su još doily Albina Podbevšek iz Slovenije u kategoriji inozemnih novinara; Goran Rihelj, Marija Barić;  Nada Mirković; Željka Kunštek; Tomislav Radić; Marina Borovac; Tijana Haddad i Hrvoje Ivančić.

Ocjenjivački odbor za dodjelu nagrada Marko Polo radio je u sastavu Jadranka Rilović, Anita Žuvela, Hrvoje Zovko i kao predsjednik, Ante Gavranović.

Izvor: Agencije