Pupovac: Nisam četnik, neću se izviniti

Pupovac istakao da je to dio političke borbe kroz koju, kako je rekao, mora proći (Arhiva)

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), Milorad Pupovac obratio se danas na dugo očekivanoj konferenciji za novinare i poručio da on nije četnik, da nije dežurni krivac za poruke koje se razmijenuju između Srbije I Hrvatske, te da ta stranka još nije odlučila šta joj je činiti po pitanju ostanka u vladajućoj koaliciji.

Govoreći o zahtjevu nekih stranaka i pojedinaca da se izvini zbog svojih izjava o navodnom upoređivanju današnje Hrvatske i ustaške NDH, Pupovac je podsjetio da je on u Hrvatskoj, u kojoj živi, bio nazivan raznim imenima i raznim kvalifikacijama i da ni od koga nije tražio izvinjenje, prenosi agencija Tanjug.

Dio političke borbe

“Ja nisam četnik, ali od onih koji misle da jesam ili kažu da jesam nikada neću tražiti ispriku. Onima koji me svrstavaju u zločince i ubice, reći ću da nisam i nikada od njih neću tražiti ispriku, onima koji me svrstavaju u tajne saradnike srpskih vlasti, stavljajući me u rizike, što je više od ugleda, ali i rejtinga u javnosti, nikada neću tražiti ispriku”, rekao je Pupovac.

Istakao je da je to dio političke borbe kroz koju, kako je rekao, mora proći.

Predsjednik SDSS-a je novinarima rekao da ta stranka još nije donijela odluka o tome da li će napustiti ili ostati u vladajućoj koaliciji, te da će o toj temi biti riječi na današnjim stranačkim organima, kao I tokom narednih dana u razgovoru sa koalicionim partnerima.

Izvor: Agencije