Damir Škaro izašao iz istražnog zatvora

Damir Škaro
Škari je pritvor određen u septembru zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela te utjecaja na svjedoke (Luka Stanzl / Pixsell)

Nakon što su ispitani svi svjedoci u istrazi protiv Damira Škare, osumnjičenog za silovanje i spolno uznemiravanje, bivši zastupnik Hrvatske demokratske zajednice u Hrvatskom saboru i donedavni predsjednik Autokluba Siget u četvrtak je na zahtjev tužiteljstva pušten iz istražnog zatvora, u kojem je bio kako ne bi utjecao na svjedoke.

“Nakon što su ispitani svi svjedoci, tužiteljstvo je podnijelo zahtjev za Škarinim puštanjem iz istražnog zatvora jer više nema opasnosti od njegovog utjecaja na svjedoke”, potvrdio je ranije Hini glasnogovornik velikogoričkog Županijskog suda Ante Zeljko.

Dodao je da je sud o odluci već obavijestio istražni zatvor u Remetincu.

Velikogorički Županijski sud produljio je 3. listopada istražni zatvor Škari za mjesec zbog opasnosti od utjecaja na četiri svjedoka.

Optužbe za seksualno napastovanje

Tada kao pritvorski razlog više nije bila navedena opasnost od ponavljanja djela jer je Škaro u međuvremenu podnio ostavku na dužnost predsjednika Autokluba Siget, gdje je žrtva zaposlena.

Prije toga mu je pritvor određen u rujnu zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te utjecaja na svjedoke.

U međuvremenu je podnio žalbe na odluku o istražnom zatvoru i samu istragu, no sudsko je vijeće te žalbe odbilo.

Prijavu protiv Škare za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je početkom kolovoza sada već bivši predsjednik seksualno napastovao u klupskim prostorijama.

Izvor: Agencije