Ponovo uhapšen zastupnik PDP-a Draško Stanivuković

'Kada ovo rade pred kamerama, zamislite šta rade iza kamera?', rekao je Stanivuković (Arhiva)

Zastupnik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, koji je pušten na slobodu nakon današnjeg privođenja na Trgu Krajine u Banjoj Luci, ponovo je priveden jer je stigao na Trg i megafonom pozivao građane da dođu i iskažu negodovanje zbog današnje akcije policije.

“Mi ćemo ovdje u samom centru Trga napraviti još jedno srce i okupićemo se okolo. Naša policija nas tuče. Ovo je Trg svih nas”, rekao je Stanivuković, kako se navodi, a okupljeni su skandirali “Ubice, ubice”.

Situacija u Banjoj Luci nakon jutrošnjeg privođenja Davora Dragičevića postaje sve napetija, a ranije je priveden i predsjednik PDP-a Branislav Borenović, koji je naknadno pušten.

Kako tvrde bh. mediji, ranija akcija policije uslijedila je nakon što je Stanivuković pozvao građane Banje Luke da se u 18 sati okupe na Trgu Krajine u što većem broju kako bi pružili podršku Davoru Dragičeviću, majci stradalog Davida Suzani Radanović i svim ostalim osobama koje su danas uhapšene u gradu na Vrbasu. 

Beta javlja da je prilikom njihovog privođenja došlo do guranja okupljenih građana i policije, te da su građani uzvikivali parole “Pravda, pravda” i “Ubice, ubice”.

Od nadležnih institucija se traži da puste na slobodu Davora Dragičevića i ostale

Borenović je, prije nego što je priveden, pozvao sve nadležne institucije da puste na slobodu Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida, i ostale članove grupe “Pravda za Davida” koji su jutros uhapšeni.

Rekao je da roditelji ubijenog Davida Dragičevića imaju pravo tražiti istinu i pravdu za svog sina.

Presjekao žutu traku

U međuvremenu su na Trg Krajine stigle dodatne policijske snage, odnosno 30-ak pripadnika specijalne policije.

Stanivuković je, kako navode mediji, presjekao žutu traku kojom je policija ogradila mjesto na kojem se okupljaju građani kako bi odali počast Davidu Dragičeviću.

Osim njih, ranije su uhapšeni i bivši zastupnik u NSRS-u Adam Šukalo, koji je ispred Policijske uprave Banja Luka tražio da Dragičević bude pušten, kao i još nekoliko osoba.

Davor Dragičević uhapšen je jutros “zbog ugrožavanja javne sigurnosti”, dok je Suzana Radanović privedena tokom okupljanja nezadovoljnih građana na Trgu Krajine.

Izvor: Agencije i portali