Nema preživjelih u padu aviona u Makedoniji

Avion tipa Piper PA 34-200 vjerovatno se pripremao za slijetanje na skopski aerodrom (EPA)

Nema preživjelih u padu privatnog aviona koji se u utorak srušio jugoistočno od Skoplja, potvrdila je makedonska policija.

Italijanski mediji javljaju da su u letjelici bila četiri državljanina Italije i dvije osobe sa Kosova.

Ostaci privatnog aviona sa šest putnika koji je u utorak nestao sa radara skopskog aerodroma, pronađeni su iznad sela Kožle i Vetersko, u dolini Vardara, prenijeli su makedonski mediji.               

Kako se navodi, radi se o privatnom italijanskom avionu registriranom u Njemačkoj, koji je letio iz Trevisa u Italiji, preko Skoplja, za Prištinu.

Avion tipa Piper PA 34-200 vjerovatno se pripremao za slijetanje na skopski aerodrom, po kišnom vremenu, javja agencija MIA.

Letjelica u plamenu

Novinarske ekipe uspjele su stići do teško pristupačnog terena iznad sela Kožle, koje je desetak kilometara udaljeno od aerodroma, ali im policija nije dozvolila da priđu bliže, pa su iz daljine snimili neke dijelove olupine.

Prve informacije o padu letjelice stigle su od žitelja sela Vetersko, koji su najprije čuli jak zvuk, zatim udar, pa eksploziju.

Nakon toga, ekipe makedonske policije, kao i spasilačke službe iz Velesa i Skoplja, krenule su na teren, gdje su zatekle letjelicu u plamenu.

Iznad sela Kožle i Katlanovo ide ruta za slijetanje na skopski aerodrom “Aleksandar Veliki”.

Makedonski državni tužilac je na terenu, a policija osigurava mjesto nesreće.

Izvor: Agencije