Hapšenja čelnika Pavlović banke

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) uhapsili su vlasnika Pavlović banke Slobodana Pavlovića te bivšeg direktora Petra Lazića.

Potvrđeno je hapšenje i Blage Blagojevića, bliskog saradnika Slobodana Pavlovića. Osim njih dvojice, uhapšena je i referentica za obradu kredita Ljiljana Garić.

Policijske agencije tragaju za još nekoliko osumnjičenih osoba, koje će kako najavljuju biti uhapšene uskoro.

Tužiteljstvo BiH vodi istragu u predmetu koje se odnosi na krivična djela finansijskog kriminala, vezana za poslovanja Pavlović banke i njenog vlasnika.

“Slobode je lišen i vlasnik banke Slobodan Pavlović”, potvrdili su iz Tužiteljstva BiH.

Navode kako se “traga za još osumnjičenih osoba koje će biti lišene slobode uskoro”.

“Tužiteljstvo BiH vodi istragu u predmetu koji se odnosi na kaznena djela financijskog kriminala, vezana za poslovanje navedene banke i njenog vlasnika”, navedeno je.

Pavlović demantirao hapšenje

Slobodan Pavlović, vlasnik Pavlović banke, u izjavi Radio-televiziju Republike Srpske demantirao je informacije pojedinih medija da je uhapšen, istaknuvši da je pozvan na informativni razgovor.

“Nisam priveden, niti uhapšen, već sam pozvan na informativni razgovor”, rekao je Pavlović.

Direktorica Pavlović banke Ružica Janković potvrdila je samo da su inspektori agencije SIPA priveli bivšeg direktora banke Petra Lazića i referenticu za obradu kredita Ljiljanu Garić.

Janković je istaknula da “nema sumnji da su Lazić i Garićeva postupali u skladu sa zakonskom procedurom”.

Sumnjiva kupovina vile

Neki mediji podsjećaju kako je Pavlović već saslušan krajem prošle godine u Tužiteljstvu BiH u vezi s okolnostima kupovine vile predsjednika bh. entiteta Republika Srpska Milorada Dodika u Beogradu.

Navodno je Dodik u Pavlović banci uzeo kredit kako bi platio vilu na Dedinju.

Dodik je 2007. godine, kada je bio predsjednik Vlade Republike Srpske, preko Pavlović banke prebacio 750.000 eura za kupovinu vile na beogradskom Dedinju, ali se ispostavilo da je kredit podignuo tek godinu nakon toga.

Izvor: Al Jazeera i agencije