Pernar poručio Miroslavu Tuđmanu: Vaš otac je s Miloševićem dijelio BiH

Saborski zastupnik Ivan Pernar prozvao je Miroslava Tuđmana, govoreći u Saboru da je njegov otac, prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, dogovarao podjelu BiH sa Slobodanom Miloševićem.

„Teze da ja fabriciram povijest su lažne i usudio bih se reći da je vaš otac, Franjo Tuđman, na bezbrojnim sastancima sa Slobodanom Miloševićem, ratnim zločincem i jednim od širitelja velikosrpske ideologije, zapravo dogovarao podjelu Bosne i Hercegovine i upravo zahvaljujući toj politici, podjele BiH, odnosno te ideje, je došlo do rata između HVO-a i Armije BiH koji je rezultirao smrću civila i stradanjem hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini“, kazao je Pernar, zastupnik Živog zida.

Miroslav Tuđman (HDZ) kazao je da se dogodila povreda Poslovnika.

„Gospodin Pernar, ovakvim svojim izjavama, je u suprotnosti i sa Ustavom i sa zakonskim normama. A što se tiče bezbrojnih sastanaka – bila su svega dva bilateralna sastanka, prema tome, kolega Pernar laže“, rekao je Tuđman, upirući prstom u pravcu Pernara.

„Radi se o kompletnom laganju, iskrivljivanju povijesti.“

Živi zid se ogradio od Pernara

Ranije ove sedmice, stranka Živi zid ogradila se od izjava svog zastupnika nakon što je iznio stav da se u Jasenovcu dogodio genocid, a da je „Oluja“ bila etničko čišćenje.

Ranije ovog mjeseca, Pernar je bio u fokusu javnosti nakon što je dva puta za vrijeme gostovanja u televizijskim emisijama napustio studio.

Za vrijeme gostovanja na televiziji Z1, Pernar je napustio studio jer mu voditelj, kako je objavio na Facebooku,”nije dao da kaže istinu o voditelju HRT-a Aleksandru Stankoviću”.

Naveo je da ima samo dva uvjeta za gostovanje na televiziji.

“To  je da mi se dozvoli da govorim i da mi se ne sugerira što bi trebao govoriti, a što ne bi. Ako ne želite čuti što imam za reći ili vas smeta to što govorim, nemojte me zvati u emisiju, zovite nekog drugog, s kim možete manipulirati, takvih ima bezbroj”, istakao je.

Pernar je dan ranije napustio HRT-ovu emisiju “Nedjeljom u 2”, nakon 15 minuta, uz obrazloženje da mu se ne dopušta do kraja odgovoriti na pitanje.

Trebao je govoriti o tome kako priprema saborske istupe, o budućim aktivnostima Živog zida te se osvrnuti na društvene i političke događaje.

Pernar je, na pitanje o HRT-u, izvrijeđao HRT, a nakon što ga je voditelj Aleksandar Stanković pokušao s teme “Izrael”, na koju je prešao Pernar, “vratiti” na temu HRT, saborski zastupnik Živog zida se pobunio da mu se ne dopušta do kraja odgovoriti na pitanje te je izašao iz studija i prekinuo emisiju.

„Znači, o pitanju etničkog čišćenja Palestinaca i njihove patnje ne smije se govoriti na HRT-u. To što se svakodnevno ubijaju Palestinci, što se otima njihova zemlja, što se ruše njihove kuće, što se djeca drže u vojnim zatvorima, to su teme kojih uopće nema, recimo, u dnevniku HRT-a“, rekao je Pernar za Al Jazeeru.

Izvor: Al Jazeera i agencije