Mektić povukao inicijativu za smjenu Krunića

Mektić je ranije tražio smjenu direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, ali za tu inicijativu nije bilo većine (Arhiva)

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić povukao je svoju inicijativu za razrješenje predsjednika Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH, Žike Krunića.

Ovo je danas na sjednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH izjavio predsjedavajući Komisije Sifet Podžić, nakon čega je ova tačka skinuta sa dnevnog reda sjednice.

Podžić nije obrazložio razloge za ovaj Mektićev potez, ali je naglasio da ministar sigurnosti BiH kao predlagač ima pravo da povuče svoj prijedlog.

Bez većine za smjenu Vilića

U ime Mektića, koji je na sjednici Vijeća ministara BiH, Komisiji prisustvuje zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, jer je jedna od važnijih tačaka dnevnog reda Informacija o stanju sigurnosti u BiH u 2014. godini.

Krunić danas nije želio davati izjave, prenosi Srna.

Mektić je ranije je podnio zahtjev i za smjenu direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića zbog događaja na komemorativnom skupu u Potočarima 11. jula, kada je napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Nezavisni odbor PSBiH jučer nije imao potrebnu većinu za Vilićevu smjenu.

Izvor: Agencije