Fizički napadnut ministar Ivanković Lijanović

Povrijeđenom Jerku Ivankoviću Lijanoviću pomoć je ukazana u Domu zdravlja Široki Brijeg (Al Jazeera)

Ministarstvo unutarnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona privelo je u nedjelju poslije podne 43-godišnjeg R.C. iz Širokog Brijega, koji je u prijepodnevnim satima u tom gradu fizički napao federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerka Ivankovića Lijanovića, udarivši ga drškom pištolja u glavu.

Policija je oko 11:30 sati zaprimila prijavu da je, ispred restorana “Borak” u Širokom Brijegu, fizički napadnut ministar Ivanković Lijanović.

Prema navodima iz prijave, nepoznati muškarac udario je ministra Ivankovića Lijanovića pištoljem u glavu, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

Lokalna policija odmah je izašla na teren te je oko 13:00 sati pronašla i lišila slobode R.C., kojeg se dovodi u vezu s izvršenjem opisanog kaznenog djela.

‘Dobro se osjeća’

U tijeku je kriminalistička obrada nad privedenim.

Liječnička pomoć Ivankoviću Lijanoviću pružena je u Domu zdravlja Široki Brijeg, nakon čega je pozvan u tamošnju policiju, gdje daje iskaz u svojstvu oštećenoga, navodi se u priopćenju.

Ivanković Lijanović je izjavio da se osjeća dobro nakon napada i da se nada da ovaj incident nema političku pozadinu.

On se zahvalio MUP-u ZHK-a i MUP-u entiteta Federacija Bosne i Hercegovina na brzoj intervenciji, saopćeno je iz Narodne stranke Radom za boljitak, čiji je Ivanković Lijanović visokopozicionirani član.

Izvor: Agencije