HDZ predstavio dio gospodarskog programa

Europska komisija i Zaklada HDZ-a organizirali su konferenciju “Hrvatska i EU”, na kojoj je najjača oporbena stranka u Hrvatskoj predstavila i dio svog gospodarskog programa.

Na konferenciju je došla i predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović, a ključna poruka bila je – potreba za radikalnim reformama.

Predsjednik najjače oporbene stranke Tomislav Karamarko i hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović, njegova donedavna stranačka kolegica, na konferenciju su stigli zajedno.

Ništa sporno, objasnila je predsjednica na samom početku svog govora.

“Moja nazočnost pred vama danas pokazuje da mi je glavno usmjerenje biti potpora svima koji nude prijedloge i rješenja za izlazak naše zemlje iz gospodarske depresije i višegodišnje recesije. Sad sam ovdje, a našto kasnije ću u svom uredu razgovarati s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom”, rekla je Grabar-Kitarović.

Zaključak prvog sastanka jednog člana hrvatske Vlade i predsjednice, nakon slanja pisama premijeru Zoranu Milanoviću i pozivanja na ostavku, je “zajednička spremnost na suradnju u cilju gospodarskog oporavka”.

Vladajući SDP situacije poput dolaska predsjednice na stranački obilježenu konferenciju glavne oporbene stranke, više ne želi komentirati.

Više u videu…

Izvor: Al Jazeera