Pronađena tri tijela nakon nesreće kod Mostara

U saobraćajnoj nesreći u mjestu Bijela četvero studenata smrtno stradalo (Al Jazeera)

Nakon dvosatne akcije, koja je započela nešto iza 17 sati, izvučeno je vozilo u kojem su pronađena tijela tri Vinkovčana koja su se jutros utopila u Neretvi sjeverno od Mostara, dok će se za četvrtim tijelom sutra nastaviti potraga, izjavio je za Fenu Zdenko Marić iz Hercegovačke gorske službe spašavanja Mostar.

Prvobitno se mislilo du se u vozilu „škoda fabia“ nalaze sva četiri tijela, međutim ronioci prilikom pronalaska vozila u rijeci nisu to mogli tačno utvrditi jer je bilo okrenuto na krov.

“Nakon što je vozilo izvučeno uz pomoć dizalice, te nakon njegova rezanja kako bi se moglo pristupiti nastradalima, utvrđeno je kako jedno tijelo nedostaje“, pojasnio je Marić, istaknuvši kako već ujutro idu u potragu za četvrtim nastradalim.

Dvije djevojke i dva mladića

Tijela troje mladih Vinkovčana trebala bi uskoro biti prebačena u mostarsku mrtvačnicu na Bijelom Brijegu.

U međuvremenu su sućut porodicama nastradalih uputili i iz Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru te su pozvali sve građane da večeras do kampusa Sveučilišta i da zapale svijeću ispred amfiteatra Filozofskog fakulteta.

Četvoro hrvatskih državljana, dvije djevojke i dva mladića iz Vinkovaca i okolice, utopilo se nakon što je jutros oko 10 sati vozilo marke “škoda fabia” vinkovačkih registarskih tablica sletjelo u Neretvu u mjestu Bijela, sjeverno od Mostara.

Smrtno su stradale dvije mlađe muške osobe inicijala V. B. (1991.) i T. V. (1995.) i dvije djevojke, Š. A. (1993.) i T. V. (1995.), dok se mladić D. R. (1995.) uspio spasiti tako što je isplivao iz Neretve.

Nesreća se dogodila kada je vozilo prednjim dijelom udarilo u brdo, nakon čega je vozač izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u Neretvu.

Stradali studenti su bili na putu za Hrvatsku kako bi s porodicama proveli nadolazeće praznike.

Izvor: Agencije