Nikolić: Šešelj instinktivno želi nazad u Hag

Tomislav Nikolić: Srbija ne duguje nikome da komentira izjave svojih građana (Arhiva)

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u utorak navečer kako mu se čini da bi Evropa željela da Srbija sudi optuženom za ratne zločine Vojislavu Šeselju, da su razlog za Rezoluciju u Evropskom parlamentu izbori u Hrvatskoj i podvukao da Srbija ne duguje nikome da komentira izjave svojih građana, posebno ne onih koji u politici ništa ne znače.

On je rekao da mu se čini da bi Evropa željela da Srbija sudi Šešelju i da su se izgubili u tom sporu te dodao da se Haški tribunal i Šešelj bore jedan protiv drugog.

“Šta su se dogovorili i kakav im je plan – ne znam. Srbija sa tim nema veze”, podvukao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, EP je “nešto počeo da kinji Srbiju”, vjerovatno zbog izbora u Hrvatskoj, i da drugi razlog ne postoji.

Naglasio je da “Srbija ne duguje nikome da komentariše izjave svojih građana, posebno onih koji u politici ništa ne znače”.

‘Srbija ne želi predstave’

“Srbija svesno ide u Evropsku uniju”, rekao je Nikolić i naglasio da ona to čini iako je svjesna koliko je teško i koliko će odricanja to donijeti, da mnogi građani o tome govore zbog toga što imaju povjerenje u ljude koji ih vode.

On je ocijenio da se Šešelj nije snašao u Srbiji, da je očekivao euforiju, da se instinktivno i sam želi vratiti u Hag, da napravi predstavu, ali da Srbija predstave ne želi.

Na konstataciju da se pominje da su odnosi Srbije i Hrvatske “u ledenom dobu”, Nikolić je kazao da su dvije države na dobrom putu i da treba sačekati da u Hrvatskoj prođu izbori.

Predsjednik Srbije smatra da se u Hrvatskoj ne mogu dobiti izbori ukoliko se “ne predstavite kao srbomrzac”.

“Kod nas stranke ne mogu da pređu cenzus ako mrze druge. Eto koliko smo mi ispred”, kazao je.

Izvor: Agencije