Počelo ponovljeno suđenje Draganu Paravinji

Vrhovni sud smatra kako u prvostupanjskom postupku nije dokazao da je ubojstvu prethodio pokušaj silovanja (Pixsell)

Na Županijskom sudu u Šibeniku završeno je ročište ponovljenog suđenja Draganu Paravinji optuženom za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić iz Krički pored Drniša.

Kako je za Al Jazeeru rekao Vinko Ljubičić, pravni zastupnik obitelji Bilić, na ročištu se raspravljalo o procesnim pitanjima i sudski se postupak nastavlja uobičajenim tijekom.

Ljubičić je rekao kako novo ročište očekuje nakon što sud obavi još jedno vještačenje o sposobnosti Paravinje da prati postupak, a on očekuje da to bude ubrzo.

Prvo ročište u novom postupku bilo je zakazano još ljetos, no suđenje formalno nije počelo jer je Paravinja prije čitanja optužnice zatražio izuzeće suda.

Vrhovni sud ukinuo presudu

Postupak se ponavlja po nalogu Vrhovnog suda koji je ukinuo prvu presudu šibenskog suda što je Paravinju osudio na 40 godina zatvora.

Vrhovni sud ne spori da je Dragan Paravinja odgovoran za smrt Antonije Bilić, ali smatra kako u prvostupanjskom postupku nije dokazao da je ubojstvu prethodio pokušaj silovanja.

Jedini dokaz o tome što se dogodilo, naveo je Vrhovni sud, je Paravinjino priznanje policiji Republike Srpske koje je dao nakon uhićenja poslije kratkog bijega, a u kojem navodi kako je djevojku ubio jer ga je vrijeđala, a pokušaj silovanja ne spominje.

Odvjetnik Ljubičić u izjavi Hini kazao je kako očekuje da postupak krene te da budu ispunjene procesne pretpostavke za održavanja ročišta.

Nestala 7. lipnja 2011. godine

Antonija Bilić je nestala 7. lipnja 2011. godine, nakon što se na mostu preko Čikole ukrcala u kamion Dragana Paravinje.

Nekoliko dana policija je tragala za Paravinjom, a na koncu je uhićen u Republici Srpskoj.

Posmrtni ostaci maloljetnice iz Drniša pronađeni su kod Josipdola u studenom 2012. godine.

Izvor: Agencije