Raste broj žrtava u nesreći u Crnoj Gori

Na magistralnom putu Kolašin – Podgorica dogodila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj je poginulo 18 rumunskih turista.

Prema informacijama dostupnim u 22 sata, potvrđeno je da je smrtno stradalo 15 osoba, dok spasilačke ekipe pokušavaju izvući još tri beživotna tijela iz olupine autobusa u kanjonu Morače, javila je iz Podgorice reporterka Al Jazeere Milica Marinović.


Saša Palibrk uživo sa mjesta nesreće

U Klinički centar u Podgorici dovezena je 31 povrijeđena osoba, od čega 30 teško povrijeđenih odraslih osoba i jedno dijete, javila je Marinović.

U autobusu je bilo ukupno 46 putnika.

Glasnogovornica Uprave crnogorske policije Tamara Popović ranije je kazala za Al Jazeeru kako je moguće da će crni bilans rasti.

Akcija spasavanja

Prema nezvaničnim informacijama, jedna putnica je izjavila da je vozač autobusa pri velikoj brzini izašao iz tunela, te je autobus udario u bankinu i sletio u provaliju, javila je Marinović.

Policija i dalje pokušava utvrditi uzrok nesreće.

Popović je kazala da su svi putnici u autobusu bili Rumuni. Ranije je javljeno da je autobus bio ukrajinskih tablica, ali Popović je rekla da se radilo o rumunskom autobusu.

Autobus je sletio sa mosta Ždrijelo u kanjon Morače i završio u provaliji dubokoj više od 30 metara, kazala je Popović.


Tamara Popović o žrtvama nesreće

Sva raspoloživa kola hitne medicinske pomoći upućena su na mjesto nesreće, kao i veliki broj spasilaca i policijskih službenika.

Spasioci su napravili kordon koji se spušta kroz šiblje, odakle su izvlačili brojne povrijeđene.

Crnogorska policija je nakon udesa blokirala traku na magistralnom putu koja vodi ka Podgorici, kako bi najteže povrijeđeni putnici što prije bili prebačeni u podgorički Klinički centar.

Brojni zaposlenici Kliničkog centra došli su na posao i bez poziva kako bi pružili pomoć povrijeđenima, kazali su medicinski zvaničnici.

Reporter televizije Vijesti Saša Palibrk rekao je za Al Jazeeru da je osnovni istražni tužilac iz Kolašina započeo istragu, ali da je teren vrlo nepristupačan.

Izvor: Al Jazeera