Mirjana Sanader nije došla svjedočiti

Mirjana Sanader je trebala pojasniti da li je bila u obiteljskoj vili kada je Mladen Barišić tamo, navodno, donosio novac bivšem premijeru (EPA)

Mirjana Sanader, supruga bivšeg hrvatskog premijera i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), jutros nije došla na zagrebački Županijski sud, gdje je trebala svjedočiti na suđenju u slučaju Fimi Media. 

Njezin nedolazak odvjetnici Ive Sanadera obrazložili su službenom spriječenošću, no sutkinja Ivana Čalić joj je svejedno odlučila naplatiti 5.000 kuna (nešto više od 650 eura) u ime troškova odgode današnje rasprave.

Mirjana Sanader je, navodno, na stručnoj međunarodnoj konferenciji od 20. do 22. studenog, a, iako je planirala otputovati nakon današnjeg svjedočenja, predavače su, po riječima odvjetnika Čede Prodanovića, jučer poslijepodne zvali da dođu ranije, prenosi Hina.

Novi poziv za 2. prosinca

Supruga nekada najmoćnijega hrvatskog političara na Sudu je, među ostalim, trebala pojasniti da li je bila u obiteljskoj vili u Kozarčevoj ulici kada je bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić tamo, navodno, donosio novac za bivšeg premijera.

Ivo Sanader optužen je da je “zaradio” gotovo dva milijuna eura izvlačenjem novca iz državnih institucija i tvrtki preko agencije Fimi Media, koja je, navodno, punila i HDZ-ov crni fond.

Sanaderova supruga će biti pozvana na raspravu 2. prosinca kao svjedok, dok bi na idućem ročištu, 25. studenog, trebao svjedočiti njezin otac Ivo Šarić.

Izvor: Agencije