Karamarko: Vlada radi jako loše

Karamarko smatra da je Vlada nakon osam mjeseci trebala zaustaviti negativne trendove (Pixsell)

Predsjednik Hrvatske demokratke zajednice (HDZ) Tomislav Karamarko u Varaždinu je izjavio da Vlada nema program kojim bi zaustavila negativne trendove u Hrvatskoj, te je njezin rad ocijenio jako lošim.

“Gospodarska aktivnost pada, nezaposlenost raste, cijene su sve više i to postaje neizdrživo”, rekao je Karamarko, dodavši kako smatra da je Vlada nakon osam mjeseci vladanja trebala barem nagovijestiti da ima nekakav program za zaustavljanje negativnih trendova.

Istakao je kako niko nije očekivao da će Vlada u sedam-osam mjeseci napraviti čudo, ali da je trebalo zaustaviti negativne trendove, doći na pozitivnu nulu i početi pokretati pozitivne procese.

“Mislim da ćemo se sad morati što prije dogovoriti kako dalje i mi jedva čekamo da počne saborsko zasjedanje, da počnemo tamo postavljati neka pitanja i predlagati nekakva rješenja, jer bojim se da oni rješenja naprosto nemaju”, kazao je Karamarko.

Na upit hoće li biti teška opozicija odgovorio je da je HDZ uvijek konstruktivna opozicija, te da napadaju kada drukčije ne ide.

‘Na dobrom putu’

“I mi bismo voljeli da oni uspiju zbog svih nas, jer nije dobro da nam pada kreditni rejting, da smo iz recesije prešli u depresiju i sve su to opasne situacije. Nisu kadri izvući zemlju iz krize i u nama će imati onakvu oporbu kakvu su zaslužili.

Povećat ćemo brzinu i intenzitet kritiziranja i predlaganja rješenja”, rekao je Karamarko, dodavši da HDZ ima gospodarski program i da će iznositi elemente toga programa onda kada odluče da je to za njih najbolje.

“Ova vlast je stvorila vrlo žestoku antipoduzetničku klimu, oni ubijaju srednji poduzetnički sloj iz kojeg se gradira i viši sloj, a koji mi doživljavamo i koji bismo u budućnosti trebali biti kralježnica gospodarskog razvoja i gospodarskih standarda Hrvatske”, rekao je predsjednik HDZ-a.

Istakao je da u jesen žele ući konsolidirani, homogenizirani i jaki, jer počinje kampanja za lokalne izbore i htjeli bi biti što jači i kvalitetniji.

“Na dobrom smo putu. Dosta dobre stvari se događaju u Hrvatskoj demokratskoj zajednici i mi smo s razlogom optimisti”, rekao je Karamarko, dodavši da je u sto dana otkako HDZ ima novo vodstvo u stranku ušlo pet hiljada novih članova, od čega blizu 60 posto ljudi mlađih od 35 godina.

Izvor: Agencije