Marinkovići negirali krivnju

Marinkovići suočeni s optužbom da su sedam godina u mjestu Karavlasi u klasičnom ropstvu držali njemačku državljanku (Al Jazeera)
Marinkovići suočeni s optužbom da su sedam godina u mjestu Karavlasi u klasičnom ropstvu držali njemačku državljanku (Al Jazeera)

Bračni par Milenko i Slavica Marinković izjavili su u petak, u prvom pojavljivanju pred sudom, kako se ne osjećaju krivim za optužbe da su dugi niz godina držali zatočenom i zlostavljali njemačku državljanku Bettinu Siegner (19) na svom imanju u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine.

Marinkovići su pred Općinskim sudom u Kalesiji, gdje se protiv njih vodi sudski postupak, negirali bilo kakvu odgovornost da su tokom sedam godina u mjestu Karavlasi kod Kalesije u klasičnom ropstvu držali njemačku državljanku.

Suđenje protiv obiteljskoga para trebalo bi početi u drugoj polovici jula i okončati se do kraja augusta.

Za krivično djelo držanja u pritvoru i zlostavljanja prijeti im zatvorska kazna od osam godina zatvora.

Bettina Siegner je nakon hapšenja Marinkovića u maju smještena u sigurnu kuću, gdje se oporavlja.

Slučaj su policiji prijavili susjedi, koji su dostavili fotografiju kao dokaz.

Izvor: Agencije


Povezane

Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine, predmet o navodnom zlostavljanju njemačke državljanke, Betine Signer, prošle sedmice vratilo je Tužilaštvu Tuzlanskog kantona. Betinini staratelji, Slavojka i Milenko Marinković, su u jednomjesečnom istražnom pritvoru od 17. maja. Nakon što su Marinkovići Seadu Makaliću, koji je sve prijavio policiji, prijetili  da će mu oteti sina, rođaci uhapšenih Marinkovića, prešli […]

Devetnaestogodišnja Njemica koja je 17. maja odvedena u sigurnu kuću, zbog navoda da je dugoročno bila zlostavljana od strane svojih staratelja u selu Karavlasi kod Kalesije u Bosni i Hercegovini, polako se oporavlja. Istragu će preuzeti državno tužilaštvo BiH a uključit će se i Interpol. Protiv njenih staratelja, bračnog para Marinković, pokrenuta je istraga i […]

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO