Optužnica protiv Paravinje u Šibeniku

Paravinja u Sokocu nepravomoćno osuđen na dvije godine i 10 mjeseci zatvora (Pixsell)

Županijsko tužilaštvo u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv Dragana Paravinje koga, kao i u istrazi, tereti za pokušaj silovanja i ubojstvo 17-godišnje Drnišanke Antonije Bilić i za još jedan pokušaj silovanja.

U optužnici se navodi da je on oko 10 sati 7. juna ove godine na putu Split-Drniš upravljao kamionom iz smjera Splita prema Zagrebu i da je dolaskom na raskrsnicu Split-Drniš-Zagreb kod mosta na rijeci Čikoli ugledao maloljetnu Bilićevu koja je stopirala.

Potom se Paravinja okrenuo s kamionom te je stao i povezao Antoniju Bilić. Vozeći prema Splitu, u jednom je trenutku stao s namjerom da siluje stoperku. U tome nije uspio pa je, da prikrije svoje nedjelo, ubio Antoniju Bilić i zatim se odvezao do područja jezera Brljan na rijeci Krki i bacio njeno tijelo preko ograde u rijeku, stoji dalje u optužnici.

Tijelo nije pronađeno

Antonija Bilić nestala je 7. juna 2011. i još uvijek nije pronađena. Prema nalazima istrage, Bilićeva je posljednji put viđena kako ulazi u kamion koji je vozio Paravinja. Optužnica je podignuta pred Županijskim sudom u Šibeniku na osnovu izjave svjedoka uz prijedlog da se okrivljenom produži pritvor.

Paravinja je također optužen i da je 28. juna 2010. na području Omiša u tegljač kojim je upravljao primio autostoperku (1986) i pokušao da je siluje. U toj namjeri nije uspio, ali ju je ostavio kod mjesta Šestanovac, navodi Tanjug.

Nestala 17-godišnjakinja Antonija Bilić posljednji put je viđena 7. juna dok je stopirala preko rijeke Čikole i to kako ulazi u kamion kojim je upravljao Dragan Paravinja, državljanin Srbije i Hrvatske. U njegovom kamionu pronađeni su tragovi krvi nestale djevojke.

Oprečni iskazi

Paravinja je prvo policiji u BiH, gdje je pobjegao iz Hrvatske, priznao, a potom povukao priznanje da je ubio Antoniju, tvrdeći da je iskaz iznuđen batinama.

U prvom pojavljivanju pred istražnim sudijom u Šibeniku Paravinja je tvrdio da nije ubio Antoniju Bilić i da ne zna gdje je ona.

On je također rekao da su pronađeni dokazi koji ga povezuju s njenim nestankom podmetnuti, te da je pod pritiskom izmislio izjavu koju je dao banjalučkim policajcima, kao i priznanje za pokušaj silovanja žene u Sokocu.

Zbog tog krivičnog djela nepravosnažno je osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora, a iz BiH je privremeno izručen Hrvatskoj do okončanja postupka u slučaju Antonije Bilić.

On je i u Srbiji osuđen na četiri i po godina zatvora zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Izvor: Agencije