Ruski PZO sistemi S-350 uskoro na Krimu

“Na našim južnim granicama, uključujući Krim, Rusija ima prilično moćnu protuzračnu odbranu. Sposobna je da odbije neprijateljske zračne udare iz svih pravaca i na svim visinama i brzinama”, izjavio je komandant ruske Južne vojne regije.

Protuzračni sistem S-350 na vojnoj paradi u Moskvi (EPA)

Sistemi protuzračne odbrane nove generacije “S-350 Vitjaz” uskoro će biti raspoređeni na Krimu, izjavio je komandant ruske Južne vojne regije Aleksandar Dvornikov za vojni dnevni list “Krasnaja Zvezda”, prenosi Tanjug.

“Na našim južnim granicama, uključujući Krim, Rusija ima prilično moćnu protuzračnu odbranu. Sposobna je da odbije neprijateljske zračne udare iz svih pravaca i na svim visinama i brzinama”, izjavio je Dvornikov, a prenosi ruska agencija TAS S.

Naveo je da su ruske snage protuzračne odbrane naoružane naprednim sistemima S-400 Trijumf i raketnim i artiljerijskim sistemima Pancir-S.

“Borbene posade najnovijih sistema S-350 Vitjaz bi trebalo da stupe na dužnost”, izjavio je Dvornikov.

Operacije američke Šeste flote

Ranije je američka mornarica saopštila da štabovi Šeste flote američke mornarice i udarnih pomorskih snaga i snaga podrške NATO-a počinju operacije u Crnom i Sredozemnom moru.

Štab Šeste američke flote nalazi se u italijanskom gradu Napulj odakle se organizuje čitav spektar vojno-pomorskih operacija.

Kako prenosi Sputnjik, Rusija je u više navrata skretala pažnju da snage NATO pokušavaju da destabilizuju situaciju u Crnom moru.

Izvor: Al Jazeera