Hrvatskim rukometašima samo teoretske šanse za prolaz u četvrtfinale

Uz uvjerljivu pobjedu protiv Bahreina, Hrvatskoj treba i uvjerljiva pobjeda Egipta protiv Danske; Srbija igra protiv Nizozemske, no iz njene grupe već su prošli dalje Njemačka i Norveška.

Kolo prije kraja, Egipat ima bod više od Danske, dok Danci imaju dva boda više od Hrvatske i puno bolju gol-razliku (EPA)

Utakmicama trećeg kola u ponedjeljak završava drugi krug takmičenja po grupama na Svjetskom prvenstvu u rukometu, kojem su domaćin Poljska i Švedska; Hrvatska ima još samo teoretske šanse za prolaz u četvrtfinale, dok je u grupi u kojoj igra Srbija sve poznato.

Hrvatskoj reprezentaciji od 18:00 sati slijedi duel protiv Bahreina, a potom igraju Danska i Egipat. Uz uvjerljivu pobjedu protiv Bahreina, Hrvatskoj treba i uvjerljiva pobjeda Egipta protiv Danske. Ako se to ne dogodi, Egipat i Danska odlučuju ko sa prve pozicije ide u četvrtfinale, s tim da Egipat ima bod prednosti uoči utakmice, dok Danci imaju dva boda više od Hrvatske i puno bolju gol-razliku.

U grupi III, u kojoj igra Srbija, reprezentacije Njemačke i Norveške su osigurale prolaz među osam najboljih, pa će i one u međusobnom susretu razriješiti ko će biti pobjednik grupe. Srbija igra protiv Nizozemske.

Prethodno su, u grupama I i II, rukometne reprezentacije Francuske, Španije, Švedske i Mađarske osigurali prolaz u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Raspored današnjih utakmica

grupa III

15:30 Katar – Argentina

18:00 Srbija – Nizozemska

20:30 Njemačka – Norveška

grupa IV

15:30 SAD – Belgija

18:00 Hrvatska – Bahrein

20:30 Egipat – Danska.

Izvor: Al Jazeera i agencije