Ðorđević: Košarka je elitni sport elitnih ljudi

Aleksandar Đorđević: Posvećenost igrača je maksimalna kada se zna za šta se bore (EPA)

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević izjavio je u ponedjeljak da je morao dobro upoznati sve igrače kako bi iz njih izvukao maksimum i nacionalni tim odveo na pobjedničko postolje Svjetskog prvenstva u Španiji.

Srbija je na tom takmičenju osvojila srebrnu medalju, pošto je u finalnom meču izgubila od aktuelnih svetskih i olimpijskih šampiona, selekcije-a SAD sa 92:129, prenosi Tanjug.

“Trebalo je upoznati ceo tim i svakog igrača kako bih mogao svakome da pronađem žicu, da bi ta žica svirala najlepšu muziku. Veoma je važno i stvaranje iskrenih i dubokih prijateljstava, koja se potvrđuju pogotovo kada nastupe teški momenti, jer se tada okrećemo i oslanjamo jedni na druge”, rekao je Ðorđević.

On je dodao da je jasno definiranje cilja bilo važno, jer je posvećenost igrača maksimalna kada se zna za šta se bore.

Zajedništvo i posvećenost

“Moja najveća želja je bila da domaćoj košarci vratimo nekadašnji sjaj kroz ne samo dobru igru, već i način ponašanja na i van terena, snažnu volju, međusobno poštovanje, jak timski duh, pristojnost i pozitivne vrednosti, jer jedino na taj način možemo da pokažemo zašto je košarka elitni sport elitnih ljudi”, kazao je Ðorđević.

Selektor Srbije učestvovaće u kampanji “Misli srcem za svoju sreću” i tim povodom poručio da su za uspjeh tima presudni iskrenost, visoki nivo profesionalnosti i međuljudski odnosi ispunjeni iskrenim emocijama.

“Važni su i zajedništvo i posvećenost zajedničkoj misiji, ali i sklanjanje ličnih interesa ustranu zarad zajedničkog cilja i uspeha. Teren nikada ne laže. Zato nikome ne priznajem da je bolji od mene na terenu dok mi to ne dokaže, a onda pružim ruku i čestitam. Moj moto je oduvek bio – vredno radi, ostani skroman i okruži se ljudima kojima veruješ”, zaključio je Ðorđević.

Izvor: Agencije