Vulin: Stvaranje srpskog sveta proces koji se ne može zaustaviti

Srbijanski ministar unutrašnji poslova istakao da je važno da svi Srbi, bez obzira gdje žive, o svim pitanjima odlučuju zajedno u Beogradu.

Vulin: Srpski svet znači da su Srbi jedinstven politički narod, to znači da o najvažnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno (Tanjug)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u subotu kako je „stvaranje srpskog sveta proces koji se ne može zaustaviti“ i istakao kako je važno da svi Srbi, bez obzira gdje žive, budu jedinstveni i da o svim pitanjima od nacionalnog interesa „odlučuju zajedno u Beogradu, u prestonici svih Srba“, prenosi agencija Beta.

„Srpski svet znači da su Srbi jedinstven politički narod, to znači da o najvažnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno, to znači da smo uvek tu uz svoju Srbiju, baš kao što je i Srbija uz nas bez obzira gde mi živeli”, rekao je Vulin na 22. zavičajnom zboru u Bukovcu kod Novog Sada.

On je kazao kako su se u Bukovcu okupili da bi “govorili svojim jezikom, pevali svoje pesme, radovali se što smo zajedno i što postojimo”.

O Novom Sadu

„I svi oni koji misle da Srba nema i da srpskog sveta nema ili da ne treba da ga bude, treba samo da dođu i da nas pogledaju, da vide ovu našu prelepu decu i da shvate da su grdno pogrešili, jer Srba ima i srpskog sveta ima”, rekao je on.

Istakao je i kako je Novi Sad grad svih Srba i svih građana bez obzira kako se prezivali, da je to grad koji pripada svima, te da “niko nema prava da nas deli”.

“Novi Sad pripada svima, ovo je grad svih Srba i ovo je grad svih građana bez obzira kako se prezivali i odakle dolazili. Nemojte da nas delite, srpski svet nas okuplja i objedinjuje”, kazao je Vulin.

Izvor: Agencije