Zapaljeno vozilo opštine Sjeverna Mitrovica

Bivši gradonačelnik Gračanice smatra da je napad na automobil njegove supruge politički motivisan (Tanjug)

U Sjevernoj Mitrovici tokom prethodne noći zapaljen je putnički automobil koji je Vlada Kosova dala novom opštinskom rukovodstvu u tom gradu.

Ovo je u posljednja 24 sata drugi incident u sjevernom dijelu Mitrovice, nakon što je prethodno u nedjelju navečer nepoznati napadač pucao u putnički automobil u vlasništvu supruge bivšeg gradonačelnika Gračanice Bojana Stojanovića, prenosi Tanjug.

Šefica Administrativne kancelarije Sjeverna Mitrovica Adrijana Hodžić izjavila je Radiju Kontakt plus da može da potvrdi da je zapaljeno putničko vozilo marke Hyundai, koje je nedavno ta kancelarija predala opštini Sjeverna Mitrovica.

Hodžić je osudila ovaj akt nasilja, ističući da ovakav čin vodi destabilizaciji prilika u Mitrovici i da je kao takav neprihvatljiv.

Zatražila je od nadležnih institucija da provedu istragu povodom ovog incidenta i da odgovorne izvedu pred lice pravde i adekvatno kazne.

Stojanović: Politički motivi

Bojan Stojanović je za pucnjavu na automobil supruge kazao da je riječ o politički motivisanom napadu.

Stojanović je izjavio Tanjugu da je vozilo, koje se sinoć našlo na meti napadača, vlasništvo njegove supruge i da je on tim automobilom u poslijepodnevnim satima došao u posjetu porodici supruge, koja je rodom iz Mitrovice.

“Vozilom na koje je pucano iz vatrenog oružja danas u Mitrovicu stigli smo ja, moja supruga, maloletno dete i vozač. Na svu sreću, nema ljudskih žrtava, ima samo materijalne štete”, rekao je.

Stojanović je naglasio da neko mora da obrati pažnju na ovakve događaje i da on može predstavnicima međunarodne zajednice i policije da kaže ko su potencijalni inspiratori ovog napada.

“Mesecima i godinama upozoravam na jednu istu grupaciju ljudi koja permanentno podiže tenzije. Ja sam i u pisanoj formi njih obaveštavao i o pojedincima i o grupacijama, i ovo stvarno nema smisla. Ili će jednom da stane ili će na Kosovu biti banditi, ne pričam samo o Mitrovici, govorim o celom Kosovu”, kazao je bivši gradonačelnik Gračanice.

Prema njegovim riječima, inspiratori su jasni.

“Radi se o političkim klanovima i ako oni mogu da rade šta hoće i u našim domovima, da jedni na druge ovako dižemo ruke, onda mislim da ovo neće dovesti nigde srpski narod”, poručio je Stojanović.

Izvor: Agencije