Sin komandanta Hezbollaha ubijen u izraelskom udaru

Sin ranije ubijenog vojnog zapovjednika Hezbollaha Imada Mughniyeh, poginuo je danas kada su izraelski helikopteri ispalili rakete na njegov automobil u sirijskoj provinciji Quneitra, kraj Golanske visije koju Izrael drži pod okupacijom, prenose mediji pozivajući se na izvore bliske toj šiitskoj organizaciji.

Jihad Mughniyeh je ubijen s još četvoricom članova Hezbollaha kada je pogođen konvoj njihovih vozila, rekli su spomenuti izvori, kako prenosi Tanjug.

Jihadov otac ubijen u Damasku

“Skupina Hezbollahovih mudžahedina je ubijena u raketnom napadu Cionista u Quneitri, njihova imena bit će objavljena kasnije”, bila je poruka na Hezbolahovom kanalu Al-Manar. 

Njegov otac, koji je bio na listi SAD-a najtraženijih za napade na izraelske i zapadne mete, ubijen je u Damasku 2008. godine, podsjeća Reuters.

Hezbollah je za njegovu pogibiju također optužio Izrael.

Borci Hezbollaha, političke grupe s jakim vojnim krilom, ratovali su u ljeto 2006. godine više od mjesec dana protiv Izraela, a sada se bore na strani snaga sirijskog predsednika Bashara al-Assada u sirijskom građanskom ratu.

Izvor: Al Jazeera i agencije