Agrokor u finišu kupovine Mercatora

Ivan Todorić najavio da bi do 20. augusta trebala biti završena izgradnja poslovno-trgovačkog centra u Vukovaru (Pixsell)

Agrokor je, sa još dva potencijalna kupca, ušao u drugi krug natjecanja za kupovinu slovenskog trgovačkog lanca Mercator, pa do 15. maja treba predati ponudu za kupovinu te trgovačke kuće, što će i učiniti, izjavio je u ponedjeljak u Vukovaru predsjednik Nadzornog odbora koncerna Agrokor Ivan Todorić.

Todorić je učestvovao na konferenciji za novinare u vukovarskoj Gradskoj upravi, na kojoj je najavljeno da bi do 20. augusta trebala biti završena izgradnja poslovno-trgovačkog centra na oko 6.000 kvadratnih metara prostora, koji u Vukovara gradi Agrokor.

Nova radna mjesta

Todorić je naveo kako će se u centru nalaziti 15-tak poslovnih prostora, trgovina renomiranih hrvatskih i stranih brandova te tri moderne Cinestar kinodvorane sa 410 mjesta.

“Očekujemo otvaranje oko stotinjak radnih mjesta”, rekao je Todorić podsjetivši kako je Agrokor u vukovarski Vupik, čiji je vlasnik postao prije tri godine, do sada uložio oko 600 miliona kuna (79 miliona eura), iako se, kazao je, obvezao na ulaganja od 430 miliona kuna (56,5 miliona eura).

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo naglasio je kako je Agrokor kroz kupovinu Vupika pokazao senzibilitet prema Vukovaru i potrebama njegovih građana što i dalje nastoji činiti kroz izgradnju poslovno-trgovačkog centra.

Na pitanje o poslovanju u Srbiji, na čijem je tržištu Agrokor prisutan već deset godina, Ivan Todorić je kazao kako se koncern na srpskom tržištu od početka osjećao dobrodošlim, poručivši kako bi Srbija mogla biti primjer kako se treba odnositi prema mogućim investitorima.

Izvor: Agencije