Ðoković izgubio od Zvereva u polufinalu Olimpijskih igara

Zverev će u finalu igrati protiv Rusa Hačanova koji je neočekivano lako pobijedio Španca Pabla Carrena-Busta.

Novak Ðoković će se za bronzanu medalju na OI boriti sa Špancem Pablom Carrena-Bustom (Reuters)

Nijemac Alexander Zverev i Rus Karen Hačanov izborili su plasman u finale turnira tenisača na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Zverev je u polufinalu nevjerojatnim preokretom pobijedio prvog igrača svijeta Novaka Đokovića 1-6, 6-3, 6-1, dok je Hačanov u prvom polufinalu pobijedio Španca Pabla Carrena-Busta sa 6-3, 6-3.

Nakon što je Đoković dobio prvi set sa 6-1, a u drugom setu načinio break za 3-2 očekivalo se kako će rutinski do finala. Međutim, peti tenisač svijeta je u nastavku priredio čudesan preokret. Od idućih 11 gemova dobio je čak 10 za potpuni raspad srbijanskog tenisača, piše Hina.

Zverev je odmah vratio izgubljeni servis izjednačivši na 3-3, a potom dobio još tri gema u nizu za 6-3. Sjajnu seriju je nastavio i na otvaranju trećeg seta nanizavši četiri gema za vodstvo 4-0. Đoković je smanjio na 4-1, da bi Zverev dobio iduća dva gema za veliku pobjedu i finale olimpijskog turnira.

Treća pobjeda Nijemca u devet susreta

Bio je to njihov deveti međusobni susret i treća pobjeda 24-godišnjeg Nijemca. Prva nakon pet uzastopnih poraza.

Zverev će u finalu igrati protiv Rusa Hačanova koji je neočekivano lako pobijedio Španca Pabla Carrena-Busta sa 6-3, 6-3.

Rus, trenutačno 25. tenisač svijeta, je do pobjede stigao nakon sat i 20 minuta igre oduzevši svom suparniku tri puta servis, dva puta u prvom, a jednom u drugom setu.

Bio je to njihov šesti međusobni ogled, te treća pobjeda 25-godišnjeg Rusa. Ove godine su igrali i u Monte Carlu, a slavio je 30. godišnji Španac, trenuto 11. tenisač svijeta.

Zverev i Hačanov su do sada igrali četiri puta, a rezultat je 2-2.

Izvor: Agencije