Tužilaštvo: Slučaj ‘Palma’ izmješten u Kraljevo

Marinika Tepić je predsjednika Skupštine opštine Jagodina Dragana Markovića Palmu optužila za podvođenje žena i djevojaka u Jagodini.

Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu odlučilo je u petak za postupanje u predmetu povodom navoda Marinike Tepić protiv Dragana Markovića Palme ovlastiti Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Ovu odluku je donijelo odlučujući po prijedlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini.

U saopćenju Apelacionog javnog tužilaštva u Kragujevcu koje je dostavljeno Tanjugu, precizira se da je to tužilaštvo, “po prijedlogu za supstituciju Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, u predmetu tog tužilaštva koji je formiran u vezi saopštenja potpredsjednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić sa konferencije za štampu od 19. aprila, danas, iz stvarnih razloga, donijelo odluku o supstituciji, kojom je ovlastilo Više javno tužilaštvo u Kraljevu da postupa u tom predmetu”.

Supstitucija nadležnosti podrazumijeva izmještanje nadležnosti i to znači da će ovaj predmet, koji je pokrenut u Jagodini, nastaviti voditi tužilaštvo u Kraljevu.

Policija prikuplja informacije

Marinika Tepić je predsjednika Skupštine opštine Jagodina i lidera političke partije Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palmu označila kao odgovornog za podvođenje žena i djevojaka u Jagodini.

Više javno tužilaštvo u Jagodini je već naložilo policiji da prikupi informacije i obavještenja o navodima Marinike Tepić i da ispita sve pomenute osobe u tom slučaju.

Marinika Tepić je prije nekoliko dana iznijela tvrdnje za podvođenje djevojaka i žena u Jagodini na račun Markovića, ali i drugih osoba.

Marković je odbacio sve optužbe.

Izvor: Al Jazeera i agencije

Povezane

Više iz rubrike Balkan
POPULARNO