Plenković: Milanovićeve izjave su primitivno i brutalno vrijeđanje sugovornika

Hrvatski premijer istakao kako će o svim problemima biti govora 9. novembra na Vijeću za nacionalnu sigurnost.

Plenković: Javnost treba biti zabrinuta i snažno osuditi nezakonito ponašanje predsjednika (EPA)

Premijer Hrvatske Andrej Plenković nazvao je u utorak izjave predsjednika ove države Zorana Milanovića na račun ministra odbrane Marija Banožića, primitivnim i brutalnim vrijeđanjem sugovornika, dodavši kako će o svim problemima biti riječi 9. novembra na Vijeću za nacionalnu sigurnost, prenosi agencija Hina.

“Teme o kojima govorimo ostavljamo za Zagreb, za razgovor 9. studenog kad je Vijeće za nacionalnu sigurnost, da vidimo kakvi su to problemi i što ne štima. Hoću to izravno čuti i pokušati riješiti taj problem”, rekao je Plenković u Glasgowu.

Komentirajući Banožićevu izjavu kako je vrijeme za opoziv predsjednika Republike Zorana Milanovića, Plenković je rekao kako to ministar obrane nije rekao već je to “derivirano iz nekog pitanja i tako stavljeno u naslov”.

Nabavka aviona

Plenković je rekao i kako su, dok je Milanović bio premijer, smanjivana sredstva za vojsku dok u njegovu premijerskom mandatu Hrvatska vojska (HV) ima veći budžet, bolji položaj, vojska je vraćena u Vukovar, Ploče, Sinj, Varaždin te je donesena odluka o nabavi višenamjenskih borbenih aviona.

“To kontinuirano stavljanje konteksta protuzakonitog ponašanja, privatiziranja vojske od strane Milanovića, izjava na razini šefa države, to dosad nismo vidjeli. Vidjeli smo puno kreativnih ljudi u politici, ali ovako primitivno, brutalno vrijeđanje sugovornika, gdje HDZ zove praktički nacistički strankom, za ministra kaže da je opušak… Neka se malo skulira do 9. studenog pa ćemo vidjeti o čemu se radi”, poručio je premijer.

Javnost treba biti zabrinuta i snažno osuditi nezakonito ponašanje predsjednika, poručio je i ponovio je kako je Banožić sa svakim napadom čvršći u Vladi te da Milanović ne odlučuje ko će biti u njegovoj Vladi.

Izvor: Agencije

Povezane

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić rekao je da je predsjednik Zoran Milanović psihijatrijski slučaj, te da je vrijeme za njegov opoziv.

Published On 02 Nov 2021
Više iz rubrike Balkan
POPULARNO