Dodik zaposlio Kusturicu kao savjetnika u Predsjedništvu BiH

Jedno od Dodikovih predizbornih obećanja bilo je da će zaposliti Kusturicu (EPA)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik zaposlio je kao savjetnika režisera Emira Kusturicu, što je bilo jedno od njegovih predizbornih obećanja.

Kako navodi Klix.ba, Kusturica je tako ostvario pravo da iz džepova građana Bosne i Hercegovine, u skladu sa Zakonom o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, mjesečno prima približno 2.100 KM. 

U Dodikovom kabinetu zaposleno je 11 savjetnika i jedan šef kabineta. Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine za šefa kabineta postavio je Danijela Dragičevića, koji je ranije bio angažiran kao Dodikov šef kabineta za vrijeme dok je bio predsjednik bh. entiteta RS.

Osim toga, zaposlena je Ana Trišić Babić, kao savjetnica za vanjsku politiku, Pero Simić (savjetnik za informiranje), Dragan Vuković (savjetnik za sigurnosnu politiku), Radovan Kovačević (savjetnik za unutrašnju politiku), Radomir Božić (savjetnik za ekonomska pitanja), te, kao ostali savjetnici, Nina Sajić, Biljana Bokić, Boško Tomić i Srđan Perišić.

Džaferovićevi savjetnici

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović ranije je rekao da ga savjetuje šest osoba. Na mjestu šefa Džaferovićevog kabineta jest Elvir Čamdžić, dok su kao savjetnici zaposleni Elvir Huremović, Amel Suljević, Damir Džanko, Adis Alagić i Čedomir Lukić, piše Klix.ba.

Treći član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić nije objavio koga je zaposlio kao savjetnike.

Izvor: Agencije