Formula 1 u Španiji jednom godišnje od 2013.

Lokalni mediji objavili su da je dogovor više željela Valensija, posebno zbog loše posjete i problema s plaćanjem (Getty Images)
Lokalni mediji objavili su da je dogovor više željela Valensija, posebno zbog loše posjete i problema s plaćanjem (Getty Images)

Od naredne godine samo jedna utrka Formule 1 bit će vožena u Španiji, pošto su Barselona i Valensija postigle dogovor da se svake sezone mijenjaju kao domaćini.

Svjetska ekonomska kriza nanijela je veliki udarac Španiji, pa je lokalna administracija pod velikim pritiskom da smanji troškove i zbog toga je odlučeno da je to najbolje rješenje.

“Barselona i Valensija su se složile da je to najbolje rješenje i sada pokušavamo da se dogovorimo o terminima. Jednostavno, ovo je način na koji možemo da pomognemo Valensiji i, naravno, one sezone kada se utrka vozi u Barseloni, neće morati ništa da plate”, rekao je prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone.

Lokalni mediji objavili su da je dogovor više željela Valensija, posebno zbog loše posjete i problema s plaćanjem.

Ipak, Ecclestone je naglasio da će utrka u Barseloni 13. maja i u Valensiji 24. juna, kao Velika nagrada Evrope, ove godine biti održane prema planu.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje u Australiji 18. marta, na stazi “Albert park”.

Izvor: Agencije


Povezane

Novi/stari svjetski prvak je Nijemac Sebastian Vettel, vozač Red Bull Racinga-Renaulta, koji je pobjednik u poretku konstruktora.

28 Nov 2011
Više iz rubrike VIJESTI
POPULARNO